Επικαιροτητα

Τρίπολη: Διαμαρτυρία φοιτητών στην Πρυτανεία (φωτ.)

"Θέλουμε να γίνουμε ξανά φοιτητές" το σύνθημα τους

Το μεσημέρι της Τρίτης, 13ης Απριλίου 2021, φοιτητές του τμήματος της Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από το κτίριο της Πρυτανείας, στην Τρίπολη.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

 

Oι φοιτητές εξέδωσαν και την παρακάτω ανακοίνωση:

Σήμερα , Τρίτη 13/4 πραγματοποιηθηκε από το Τμήμα Νοσηλευτικής διαμαρτυρία και πορεία έξω από το Παναρκαδικό, με τελικό σταθμό την Πρυτανεία με σκοπό να θίξουμε για άλλη μια φορά την απροθυμία της Κυβέρνησης να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για να επιστρέψουμε στις Σχολές μας με ασφάλεια .

Αυτή τη στιγμή δεν γίνονται κλινικές ούτε εργαστήρια . Η κατάσταση στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο έχει φτάσει στο απροχώρητο, με την Κυβέρνηση να μην αναλαμβάνει την ευθύνη για τη σωστή στελέχωση και ενδυνάμωση του, ούτε να δέχεται το αίτημα των υγειονομικών και όχι μόνο για την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας. 

Φαίνεται στην πράξη πως η κυβέρνηση δεν έχει βλέψεις για την προάσπιση της υγείας του λαού, αλλά για την ενίσχυση του κέρδους του ιδιωτικού τομέα .

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στα Πανεπιστήμια που, εδώ και 1.5 χρόνο, δεν έχει υπάρξει μέριμνα για να ανοίξουμε με ασφάλεια και με όλα τα μέτρα ώστε να αποκτήσουμε την εκπαίδευση που μας αρμόζει ως μελλοντικοί νοσηλευτές, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα  τα ξενόγλωσσα προγράμματα λειτουργούσαν κανονικά .

Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να ξανά γίνουμε φοιτητές .

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.