Επικαιροτητα

"Τέλος" το AstraZeneca στην Ευρώπη

Ο πλέον αρμόδιος Ευρωπαίος αξιωματούχος ανακοίνωσε πως η Ε.Ε. δεν θα λάβει άλλα εμβόλια της εταιρείας.

Ειδικότερα, ο κ. Τιερί Μπρετόν, Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, δήλωσε πως η Ε.Ε. δεν ανανέωσε την παραγγελία για τα συγκεκριμένα εμβόλια, για το διάστημα μετά τον Ιούνιο.

Ολοκληρώνεται, έτσι, μια ακόμη "φάση" του σχεδιασμού της Ένωσης για τον εμβολιασμό, σχεδιασμός ο οποίος πέρασε από "σαράντα κύματα" και είχε, μεταξύ άλλων, ως αποτέλεσμα καθυστέρηση των αντιστοίχων προγραμμάτων για μια σειρά από χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.

Να θυμίσουμε πως ήδη η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει έρθει σε συμφωνία με την εταιρεία Pfizer για την αγορά έως 1,8 δισεκατομμυρίων δόσεων του δικού της εμβολίου, μεταξύ 2021-2023. 

Αυτή τη φορά, η συμφωνία περιλαμβάνει ρήτρες που επιτρέπουν τη δωρεά και τη μεταπώληση δόσεων. Προβλέπει επίσης μηνιαία προγράμματα παράδοσης και κυρώσεις για πιθανές καθυστερήσεις.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.