Επικαιροτητα

Πρότυπο και με τη... βούλα το 2ο Γυμνάσιο Τρίπολης

Διαβάστε πότε θα γίνουν οι εξετάσεις για την είσοδο των μαθητών.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας στην Αρκαδία το πρωί της Τρίτης 11 Μαΐου η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε τη μετατροπή του 2ου Γυμνασίου Τρίπολης σε Πρότυπο Σχολείο.

Το συγκεκριμένο σχολικό ίδρυμα μαζί με το 7ο Δημοτικό και το 10ο Δημοτικό Καλαμάτας είναι τα τρία σχολεία -συνολικά- στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τα οποία άλλαξαν μορφή σε πρότυπα ή πειραματικά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας στα 28 Πρότυπα και 34 Πειραματικά που ήδη λειτουργούσαν, από σήμερα προστίθενται άλλα 50 συνολικά νέα σχολεία που χαρακτηρίζονται ως Πειραματικά ή ως Πρότυπα, 41 και 9 αντίστοιχα. Ο συνολικός αριθμός των Πειραματικών και Πρότυπων σχολείων είναι πλέον 112.

Τα Πειραματικά και Πρότυπα σχολεία επεκτείνονται πλέον σε όλη τη χώρα. Έως σήμερα Πειραματικά σχολεία λειτουργούσαν σε 7 από τις 13, και Πρότυπα σε 5 από τις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Από το σχολικό έτος 2021-2022, και στις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις θα λειτουργούν Πειραματικά σχολεία, και στις 10 από τις 13 και Πρότυπα.

Δίνουμε τη δυνατότητα με αυτόν τον τρόπο σε μαθητές όλης της χώρας να συμμετέχουν στις εκπαιδευτικές αυτές δομές και στην εφαρμογή νέων προγραμμάτων σπουδών, διδακτικών εργαλείων και άλλου εκπαιδευτικού υλικού, διδακτικών μεθόδων, τρόπων διοίκησης και λειτουργίας της σχολικής μονάδας.

"Επιδιώχθηκε κατά το δυνατόν τα ΠΣ ή ΠΕΙΣ να αναπτυχθούν σε όλες τις βαθμίδες ως συνδεδεμένα σχολεία, καθώς και σε πόλεις όπου υπήρχαν Τμήματα Επιστημών και Αγωγής της Εκπαίδευσης, ώστε να συνδεθούν λειτουργικά με αυτά και να υπάρξει η δυνατότητα στενής παρακολούθησής τους", αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Ιουνίου και οι εξετάσεις για τα Πρότυπα τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ όλη την υπουργική απόφαση

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.