Επικαιροτητα

Έλεγχοι στα εμφιαλωμένα νερά ενόψει καλοκαιριού

Σύμφωνα με Εγκύκλιο ξεκινούν έλεγχοι σε εμφιαλωμένα νερά για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας ενόψει της θερινής περιόδου.

Σύμφωνα με Εγκύκλιο του Υπουργείο προβλέπονται τα εξής:

Σε συνέχεια της (ε) σχετ. εγκυκλίου και για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας γενικά και της υγείας των καταναλωτών εμφιαλωμένων νερών ειδικότερα, ενόψει της θερινής περιόδου, και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας για την παρακολούθηση της ποιότητας των εμφιαλωμένων νερών παρακαλούμε όπως διενεργήσετε:

1) Υγειονομικούς Ελέγχους σε εμφιαλωτήρια περιοχών αρμοδιότητας σας

2) Δειγματοληπτικούς ελέγχους των εμφιαλωμένων νερών που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Αναλυτικότερα: 

I. Υγειονομικοί Έλεγχοι σε εμφιαλωτήρια περιοχών αρμοδιότητας σας

Οι έλεγχοι στις εν λόγω εγκαταστάσεις πρέπει να περιλαμβάνουν:

1. Υγειονομική αναγνώριση των πηγών υδροληψίας / γεωτρήσεων.

2. Υγειονομικό έλεγχο των εγκαταστάσεων εμφιάλωσης, της παραγωγικής διαδικασίας, των χώρων αποθήκευσης κ.λπ.

3. Δειγματοληψίες νερού στη πηγή υδροληψίας, στη γραμμή παραγωγής και στο έτοιμο προϊόν με σκοπό τον μικροβιολογική και φυσικοχημική εξέταση που θα περιλαμβάνει ανάλυση όλων των παραμέτρων που προβλέπονται στην ισχύουσα νομοθεσία για κάθε κατηγορία νερού.

4. Εξέταση της επισήμανσης των εμφιαλωμένων νερών (ετικέτες, διαφημίσεις, μέσα ενημέρωσης, διαδίκτυο κ.λ.π.) προκειμένου να διαπιστωθεί ότι εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις για την επισήμανση των εμφιαλωμένων νερών.

Περισσότερα ΕΔΩ

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.