Επικαιροτητα

Έως 20% η τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα τον Ιούνιο

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας

Στο 20% διαμορφώνεται το ποσοστό της τηλεργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Ιούνιο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, ενώ έως την Παρασκευή 4 Ιουνίου οι εργοδότες υποχρεούνται να προαναγγείλουν στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ το 20% των ανωτέρω εργαζομένων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Στο 20% διαμορφώνεται το ποσοστό της τηλεργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Ιούνιο κατ’ εφαρμογή των επικαιροποιημένων μέτρων για τον έλεγχο της διασποράς του κορονοϊού, όπως αποτυπώθηκαν στην Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/ΓΠ οικ. 33506 (Β’ 2233/29 Μαΐου 2021), σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου 2021 η υποχρέωση των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα να εφαρμόζουν το σύστημα της εξ αποστάσεως παροχής εργασίας σε ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%) επί του συνολικού αριθμού των εργαζομένων τους που μπορούν να παρέχουν εξ αποστάσεως εργασία.

Οι ανωτέρω επιχειρήσεις –εργοδότες οφείλουν, για το χρονικό διάστημα από 1 έως 30 Ιουνίου 2021 να προαναγγείλουν στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» την εξ αποστάσεως εργασία 20% των εργαζομένων τους, για τους οποίους μπορεί να εφαρμοστεί το μέτρο αυτό, συμπληρώνοντας και υποβάλλοντας το σχετικό έντυπο στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ (4.1 ΔΗΛΩΣΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΕΝΤΥΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 4 ΠΑΡ. 2 ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ (Α΄ 55/11.03.20)».

Διευκρινίζεται ότι έως την Παρασκευή 4 Ιουνίου οι εργοδότες υποχρεούνται να προαναγγείλουν στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ το 20% των ανωτέρω εργαζομένων.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.