Επικαιροτητα

Προαναγγελία προσλήψεων στην ΕΦΑ Αρκαδίας

Τι προέκυψε από τη συνάντηση του δημάρχου Μεγαλόπολης με τον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης, κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος, είχε προγραμματισμένη συνάντηση στο γραφείο του με τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων (ΕΦΑ) Αρκαδίας κ. Κωνσταντίνο Σ.Ι. Κίσσα, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που άπτονται του κοινού ενδιαφέροντος, με πρωτεύον το θέμα της έναρξης των εργασιών επί του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Προϊστάμενος της ΕΦΑ Αρκαδίας ενημέρωσε τον κ. Δήμαρχο ότι σύντομα πρόκειται να προχωρήσει η προκήρυξη για την πρόσληψη επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού για την έναρξη των εργασιών του έργου «Συντήρηση και ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης – Φάση Α΄: Αποκατάσταση των κερκίδων Β και Γ. Βελτίωση προσβασιμότητας», το οποίο έχει ενταχθεί στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020».

Ο κ. Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτή την εξέλιξη, σημειώνοντας ότι ο Δήμος Μεγαλόπολης είναι έμπρακτος και σταθερός αρωγός της προσπάθειας για την προστασία και ανάδειξη αυτού του σημαντικού μνημείου και προς αυτό το σκοπό υπάρχει πρόθεση να διατεθούν επιπλέον οικονομικοί πόροι για την υποστήριξη του έργου.

Και από τις δύο πλευρές συμφωνήθηκε να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία και συνεννόηση για όλες τις επιμέρους πτυχές του συγκεκριμένου έργου, αλλά και για το υπόλοιπο αρχαιολογικό κεφάλαιο της περιοχής.

Με το πέρας της συζήτησης έγινε αυτοψία στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.