Επικαιροτητα

Επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων του 1ου ΕΠΑΛ

Με αφορμή το γεγονός ότι δεν θα λειτουργήσουν κατά το σχολικό έτος 2021-22 οι Ειδικότητες Ηλεκτρολόγων και Βρεφονηπιοκόμων στην Γ’ τάξη.

Επιστολή προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου την οποία κοινοποιούν και στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αρκαδίας απέστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ Τρίπολης διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι στο επόμενο σχολικό έτος δεν θα λειτουργήσουν οι Ειδικότητες Ηλεκτρολόγων και Βρεφονηπιοκόμων στην Γ’ τάξη.

Οπως αναφέρεται στην επιστολή: "ο αριθμός των μαθητών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να εγγραφούν στις προαναφερθείσες ειδικότητες είναι μεγάλος και το ενδεχόμενο να μη λειτουργήσουν θα δημιουργήσει πληθώρα προβλημάτων και στους ίδιους τους μαθητές, αφού θα επιλέξουν μια ειδικότητα που δε θέλουν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην επίδοσή τους και στη μελλοντική επαγγελματική σταδιοδρομία τους, αλλά και στις οικογένειές τους, αφού θα αναγκαστούν να στείλουν τα παιδιά τους εκτός πόλης, ενδεχομένως ακόμα και εκτός νομού!".

Αναλυτικά η επιστολή που υπογράφει η πρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου Κωνσταντίνα Σταθοπούλου αναφέρει:

Κύριε Περιφερειακέ Διευθυντή, 

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Τρίπολης διαμαρτυρόμαστε έντονα για το γεγονός πως δεν προβλέπεται να λειτουργήσουν κατά το σχολικό έτος 2021-22 οι Ειδικότητες Ηλεκτρολόγων και Βρεφονηπιοκόμων στην Γ’ τάξη.

Και στις δύο περιπτώσεις, ο αριθμός των μαθητών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να εγγραφούν στις προαναφερθείσες ειδικότητες είναι μεγάλος και το ενδεχόμενο να μη λειτουργήσουν θα δημιουργήσει πληθώρα προβλημάτων και στους ίδιους τους μαθητές, αφού θα επιλέξουν μια ειδικότητα που δε θέλουν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην επίδοσή τους και στη μελλοντική επαγγελματική σταδιοδρομία τους, αλλά και στις οικογένειές τους, αφού θα αναγκαστούν να στείλουν τα παιδιά τους εκτός πόλης, ενδεχομένως ακόμα και εκτός νομού.

Μετά από επικοινωνία με τη Διεύθυνση του Σχολείου, πληροφορηθήκαμε πως υπάρχει το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό και ο εργαστηριακός εξοπλισμός για να καλυφθεί η λειτουργία και των δύο ειδικοτήτων και δεν θα επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός.

Μετά από δύο πολύ δύσκολες χρονιές λόγω της πανδημίας, με όλες τις δυσάρεστες επιπτώσεις στην ψυχολογία των παιδιών μας, θεωρούμε πως δεν πρέπει να προστεθεί και επιπλέον συναισθηματικός φόρτος αναγκάζοντάς τα να ακολουθήσουν ειδικότητα που δεν ανταποκρίνεται στις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.