Επικαιροτητα

"Μπλόκο" σε έκθεση για το ’21 βάζει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας!

Τι κατήγγειλε ο πρόεδρος του Συλλόγου των Καρυτινών Αθήνας-Πειραιά «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» κ. Γιώργος Αδαμόπουλος.

Την “πλάτη” σε σπουδαία και σπάνια εκθέματα από την Επανάσταση του 1821 “γυρίζει” την τελευταία στιγμή η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, καθώς μπλοκάρει τις διαδικασίες προγραμματισμένης έκθεσης στην Καρύταινα στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση.

Στην έκθεση, που σχεδιάζεται να εγκαινιαστεί στις 7 Αυγούστου στον Πύργο της Λεβένταινας στην Καρύταινα, που αποτέλεσε ορμητήριο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στα χρόνια της Επανάστασης, πρόκειται να εκτεθούν συλλεκτικές λιθογραφίες, αυθεντικά όπλα και έγγραφα μέχρι επιστολές του Γέρου του Μωριά.

Σύμφωνα με το χρονικό και τα όσα καταγγέλλει ο πρόεδρος του Συλλόγου των Καρυτινών Αθήνας-Πειραιά «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» κ. Γιώργος Αδαμόπουλος η έκθεση μέχρι και τον περασμένο Φεβρουάριο είχε λάβει το “πράσινο” φως για την πραγματοποίηση της από την προηγούμενη προϊστάμενη της υπηρεσίας, ωστόσο η μετακίνηση της σε άλλο πόστο του υπουργείου Πολιτισμού έφερε... τα πάνω κάτω.

Συγκεκριμένα από τον Μάρτιο, οπότε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας τοποθετήθηκε νέος προϊστάμενος, έχει ξεκινήσει ένας αγώνας από τους διοργανωτές της έκθεσης, προκειμένου να λάβουν εκ νέου την πολυπόθητη έγκριση, καθώς σε πρώτη φάση εκείνος αρνήθηκε την όποια εμπλοκή, με αποτέλεσμα ο χρόνος να κυλάει αντίστροφα για τα εγκαίνια των εορταστικών εκδηλώσεων, που έχουν οριστεί για τις αρχές Αυγούστου :

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε αναλυτικά

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.