Επικαιροτητα

Αίτημα Νίκα για τη διερεύνηση ανάπτυξης της ιχθυοπανίδας στη λίμνη Τάκα

Επιστολή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου προς το ΕΛΚΕΘΕ.

Αίτημα προς το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) για τη διερεύνηση της ανάπτυξης της ιχθυοπανίδας στην λίμνη Τάκα απηύθυνε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με επιστολή του.

Οπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης: "στο πρόγραμμα έργων ανάπτυξης της περιφερειακής Αρχής περιλαμβάνεται η αξιοποίηση του χώρου του εγγειοβελτιωτικού έργου (τεχνητή λίμνη) που βρίσκεται στη λίμνη Τάκα στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας, ώστε πέραν του κύριου σκοπού του να αποτελέσει κομβικό σημείο ανάπτυξης σειράς άλλων δραστηριοτήτων και επενδύσεων µε προστιθέμενη αξία στην οικονομία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας και της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου και πάντα σε πλήρη συμφωνία µε την περιβαλλοντική νομοθεσία.

Κατόπιν των ανωτέρω µε την προοπτική, μεταξύ των άλλων, να δημιουργηθεί και ένας υγιής βιότοπος στον εν λόγω χώρο, σας παρακαλούμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας να εξετάσετε τη δυνατότητα πραγματοποίησης δειγματοληπτικής διερεύνησης για τον προσδιορισμό των ειδών της ιχθυοπανίδας που ζει ή έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί στην τεχνητή λίμνη – ταμιευτήρα εντός της λίμνης Τάκας στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας”.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε την επιστολή

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.