Επικαιροτητα

Γορτυνία: Τι μας δήλωσαν εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης

Επικοινωνία του arcadia 938 με παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ηλεία και μεταφέρθηκε στην Γορτυνία, μαίνεται ανεξέλεγκτη, μέχρι κι αυτή την ώρα.

Επί τόπου βρίσκεται ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο οποίος μας δήλωσε πως καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο. Επιπρόσθετα, ο κ. Λαμπρόπουλος τόνισε πως η βοήθεια των εθελοντών είναι πολύ σημαντική αλλά θα πρέπει να γίνεται συντονισμένα και υπό τις οδηγίες της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας. Τέλος, έκανε έκκληση να μην κινείται κανείς απλός πολίτης στο Μαίναλο.

Ο κ. Νίκος Γόντικας, επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" και Γορτύνιος στην καταγωγή, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην περιοχή, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και μας δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως η Περιφερειακή Αρχή είχε λάβει τις κατάλληλες προειδοποιήσεις αλλά δεν έπραξε τα δέοντα. Ο κ. Γόντικας, μάλιστα, επεσήμανε πως "δημιουργούνται αμέσως δρόμοι μέσα στα δάση για να μεταφερθούν οι ανεμογεννήτριες αλλά μια ζώνη πυρόσβεσης δεν μπορεί να δημιουργηθεί!"

Τέλος, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, που παρακολουθεί κι ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη του φαινομένου, μας δήλωσε πως ο Δήμος Τρίπολης είναι σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας, προκειμένου να συνδράμει στο έργο αντιμετώπισης της πυρκαγιάς, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, η φωτιά έσβησε στο σημείο που είχε περάσει την Ε.Ο και κατευθυνόταν προς Καλλιάνι. Η κατεύθυνση δε του ανέμου οδηγεί τις φλόγες προς ήδη καμμένη περιοχή.

(φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.