Επικαιροτητα

"Ένας στους τέσσερεις μαθητές Λυκείου έχει εμβολιαστεί"

Ενημέρωση από εκπροσώπους της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων σχετικά με την πορεία της πανδημίας-Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Η έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους, που θα γίνει την προσεχή Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, βρέθηκε στο επίκεντρο της καθιερωμένης ενημέρωσης που αφορά τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας αλλά και των υπολοίπων χωρών. 

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, κ. Παπαευαγγέλου, ευχόμενη να μην υπάρξουν προβλήματα φέτος στη δια ζώσης λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων, ο εμβολιασμός ειδικά των εφήβων αυξάνεται, καθώς ένας στους τέσσερεις μαθητές Λυκείου έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου ενώ το ανάλογο ποσοστό στους μαθητές Γυμνασίου είναι 13%.

Σε κάθε περίπτωση, τονίστηκε πως δεν γίνεται να επιβαρύνονται περαιτέρω οι μαθητές- μέσω του κλεισίματος σχολικών μονάδων λόγω κρουσμάτων-, γι' αυτό και ο σχεδιασμός των συναρμόδιων Υπουργείων στηρίζεται στον αυστηρό και συνεχή έλεγχο των μαθητών, μέσω των self αλλά και των rapid test, με στόχο να μην χρειαστεί να επανέλθουμε σε καταστάσεις όπως αυτές που βιώσαμε κατά την περσινή αντίστοιχη περίοδο.

Επιπρόσθετα, η κ. Παπαευαγγέλου δήλωσε πως είναι αναμενόμενη μια αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας τις επόμενες εβδομάδες, αλλά το γεγονός αυτό δεν θα πρέπει να δημιουργήσει ανησυχία, εφόσον τηρούνται τα μέτρα και γίνονται οι κατάλληλοι έλεγχοι. 

Από εκεί και πέρα, έγινε- για μια ακόμη φορά- έκκληση στους ενήλικες να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού. 

"Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο" στην Αρκαδία

"Σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη, αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο εμφανίζουν αρκετές περιοχές στη χώρα: Αργολίδα, Αρκαδία, Ευρυτανία, Ροδόπη, Γιάννενα και κάποιες περιοχές στο Βόρειο Αιγαίο”, δήλωσε, τέλος, η κ. Παπαευαγγέλου, ενώ λίγο αργότερα ανακοινώθηκε πως η Αργολίδα και η Ευρυτανία μπαίνουν στο καθεστώς του λεγόμενου "μίνι lockdown". 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.