Επικαιροτητα

Λινού για άνοιγμα σχολείων: Έξαρση των κρουσμάτων "πριν κρυώσει ο καιρός"

Κίνδυνος τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες

«Μακάρι να μην έχουμε προβλήματα σε σχολεία, να μην αρρωστήσουν παιδιά. Αυτό είναι το πιο σημαντικό», είναι το μήνυμα που έστειλε η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και απαντώντας στον παρουσιαστή Γιώργο Παπαδάκη για τα 59.000 πλήρως εμβολιασμένα παιδιά ηλικίας 12-17 ετών, είπε πως «αυτό είναι μικρότερο από το 10% των παιδιών. Και βεβαίως είναι βοήθεια ακόμα και αυτά τα νούμερα αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα».

Ερωτηθείσα για το τι την ανησυχεί όσο αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, τόνισε πως από τη μία, τη θορυβεί το γεγονός πως τα παιδιά είναι αυθόρμητα και «θα έρθουν κοντά, θα αγκαλιαστούν. Επομένως, πρέπει να περάσει το μήνυμα της αυτοπροστασίας και από τους γονείς και από τους εκπαιδευτικούς» και από την άλλη, είναι το στρες που δημιουργείται στα παιδιά, «ιδιαίτερα στα μικρά, μεταφέρονται οι ανησυχίες των γονέων».

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.