Επικαιροτητα

Η διασυλλογική ορειβατική συνάντηση στο Μαίναλο

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Συνέντευξη τύπου για την πολύ σημαντική πολιτιστική και περιβαλλοντική εκδήλωση της 9ης και 10ης Οκτωβρίου 2021.

Στο Δημαρχείο της Τρίπολης, την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, παρουσιάστηκε από τους διοργανωτές, η Διασυλλογική ορειβατική συνάντηση στο Μαίναλο, που θα λάβει χώρα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. 

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων, την οποία ενισχύει ο Δήμος Τρίπολης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Συλλόγου, κ. Αθανάσιος Χωματάς, αναμένεται να συμμετάσχουν- εφ όσον το επιτρέψουν και οι καιρικές συνθήκες- περίπου 200 ορειβάτες. 

Η εκδήλωση συνδυάζει την ιστορική και πολιτισμική κουλτούρα της περιοχής με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Συνακόλουθα, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Τρίπολης, τα ορειβατικά μονοπάτια που επεκτείνει ο Δήμος Τρίπολης- σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς- αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα για την πόλη προκειμένου ν' αυξήσει την επισκεψιμότητα της, εκμεταλλευόμενη τον φυσικό πλούτο του Μαινάλου αλλά και την ιστορική του σημασία.

Τόσο ο Δήμαρχος Τρίπολης όσο και ο κ. Χωματάς, μεταξύ άλλων, επεσήμαναν πόσο σημαντικός παράγοντας είναι ο εθελοντισμός, όσον αφορά την υλοποίηση δράσεων όπως η εν λόγω.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.