Επικαιροτητα

ΥΠ.ΕΣ.: Κανονικά θα διεξαχθούν οι μαθητικές παρελάσεις

Φωτογραφία: Συλλογή Α. Αλεξανδράκη

"Σύγχυση" είχε δημιουργηθεί από χθες βράδυ, σχετικά με το τι θα γίνει αναφορικά με τις μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου

Ουσιαστικά, δημοσιεύματα που ανέφεραν πως στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί μόνο στρατιωτική παρέλαση, οφείλονταν σε "παρανόηση", καθώς, ως γνωστόν, ειδικά στη Θεσσαλονίκη, γίνονται δυο παρελάσεις: Η μαθητική στις 27 και η στρατιωτική στις 28 Οκτωβρίου.

Το Υπουργείο των Εσωτερικών, σε κάθε περίπτωση, προχώρησε, πριν λίγο- Παρασκευή 22/10/2021-, σε διευκρινιστική ανακοίνωση, όπου αναφέρεται σαφώς πως οι μαθητικές παρελάσεις θα διεξαχθούν παντού, κανονικά, θα έχουν δε ανώτερη διάρκεια τα 60'.

Να θυμίσουμε πως χθες, Πέμπτη, η κ. Βάνα Παπαευαγγέλου, ως εκπρόσωπος της Επιτροπής των Ειδικών Επιστημόνων που ασχολούνται με την αντιμετώπιση της Covid-19, έκανε αυστηρή σύσταση προς όλους να χρησιμοποιούν παντού προστατευτική μάσκα, κατά τη διάρκεια των παραπάνω εκδηλώσεων, ενώ, ούτως ή άλλως, σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα, η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους θεατές και, εν γένει, για όσους βρίσκονται "συνωστισμένοι". Δεν είναι υποχρεωτική για τους παρελαύνοντες, εφόσον είναι σε "στοίχιση".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.