Επικαιροτητα

Κορωνοϊός: "Πολύ ανησυχητική" η κατάσταση στην Ελλάδα

Φωτογραφία: Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, η Ελλάδα και άλλες 9 χώρες βρίσκονται σε "πολύ ανησυχητική" κατάσταση

Ειδικότερα, μαζί με την Ελλάδα στην ίδια κατηγορία βρίσκονται: το Βέλγιο, η Πολωνία, η Ολλανδία, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Εσθονία, η Ελλάδα, η Ουγγαρία και η Σλοβενία.

Σε "ανησυχητική" κατάσταση βρίσκονται οι εξής χώρες: Γερμανία, Αυστρία, Δανία, Φινλανδία, Ιρλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ρουμανία και Σλοβακία.

Αντίθετα, τρεις χώρες βρίσκονται στην κατηγορία «μέτρια ανησυχία» (Γαλλία, Πορτογαλία, Κύπρος) ενώ Ιταλία, Ισπανία, Σουηδία και Μάλτα είναι σε αυτήν της «χαμηλής ανησυχίας».

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόβλεψης προειδοποιεί ότι οι μολύνσεις, οι νοσηλείες και ο αριθμός των θανάτων αναμένεται να αυξηθούν μέσα στις δύο επόμενες εβδομάδες. 

Η μεθοδολογία που χρησιμοποιεί το ECDC για τις κατηγορίες ανησυχίας αναμιγνύει απόλυτες τιμές (αριθμός μολύνσεων, νοσηλειών και θανάτων) αλλά και την πρόσφατη εξέλιξή τους.

 

 

Πληροφορίες αναφέρουν πως από αύριο μειώνεται ο επιτρεπόμενος αριθμός πελατών σε σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα

Τις τελευταίες ώρες, "κυκλοφορεί" το σενάριο που αναφέρει πως ήδη από αύριο, 13 Νοεμβρίου 2021, θ' αλλάξει ο επιτρεπόμενος αριθμός ταυτόχρονης παρουσίας πελατών εντός των σούπερ μάρκετ, επιστρέφοντας στο 1 άτομο ανά 9 τετραγωνικά μέτρα- από 1 άτομο ανά 2 τ.μ. που είναι σήμερα.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, το μέτρο αυτό θα ληφθεί ως "εναλλακτική λύση", καθώς κρίθηκε πως η επιβολή προσκόμισης αρνητικού διαγνωστικού τεστ από ανεμβολίαστους και για την είσοδό τους στα παραπάνω καταστήματα, δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Μέχρι αυτή την ώρα, πάντως, δεν έχει εκδοθεί η απαραίτητη, σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.