Επικαιροτητα

Προτροπή Γιαννακούρα: Εμβολιαστείτε, σας θέλω όλους κοντά μου

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

"Οι Αρκάδες είμαστε διαχρονικά υπεύθυνοι και αλληλέγγυοι, γι' αυτό κάνουμε και τώρα το εμβόλιο" αναφέρει στο μήνυμά του ο γιατρός, τέως Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας.

Και συνεχίζει:

Σας θέλω όλους κοντά μου για κοινούς αγώνες και στο μέλλον

Ο κορωνοϊός επελαύνει. 

Οι ρυθμοί όλο και αυξάνουν. 

Οι νεκροί αυξάνονται ραγδαία. Πάνω από 250 το τελευταίο τριήμερο. Δεν είναι αριθμοί, είναι άνθρωποι. Είναι άνθρωποι που θα λείψουν από τις οικογένειές τους. 

Οι βαριά νοσούντες το ίδιο. 

Η κοινωνία αγωνιά και πονάει. 

Η οικονομία βουλιάζει. 

Οι εντατικές εξαντλούνται. 

Τι κάνουμε;  

Πώς μπορούμε ως ανθρωπότητα να βάλουμε ανάχωμα στον εφιάλτη;  

Μόνη ελπίδα μας η ιατρική επιστήμη. Στον αγώνα αυτό έχουν λόγο μόνο οι ειδικοί, μόνο αυτοί που ξημεροβραδιάζουν στα ερευνητικά εργαστήρια και στα νοσοκομεία. Μόνο αυτοί ξέρουν. Μόνο αυτοί βιώνουν τον πόνο του θανάτου και την απελπισία. Μόνο αυτούς τους ειδικούς πρέπει να εμπιστευόμαστε. Άλλωστε όταν μας απασχολεί ένα θέμα υγείας σε αυτούς απευθυνόμαστε. Γιατί να μην τους εμπιστευόμαστε και τώρα στις οδηγίες τους, στις θεραπείες που προτείνουν, στην πρόληψη μέσω του εμβολίου, το οποίο αποτελεί προϊόν της ιατρικής επιστήμης. 

Μία επιστήμη που και εγώ υπηρετώ με αρχές και αξίες για περίπου 40 χρόνια και ήδη έχω κάνει ως υπεύθυνος εμβολιαστικού κέντρου περίπου 30 χιλιάδες εμβολιασμούς, χωρίς να έχει προκληθεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Με την ιδιότητα αυτή αλλά και λόγω της σχέσης εμπιστοσύνης και αμοιβαίας εκτίμησης και αγάπης που έχω οικοδομήσει με εσάς τους συμπατριώτες μου Αρκάδες , απευθύνομαι σήμερα σε όλους , αφορμής δοθείσης από το χαμηλό εμβολιαστικό ποσοστό στην ΠΕ Αρκαδίας.

Ξέρετε ότι πάντα σας μιλώ με ειλικρίνεια, μέσα από την καρδιά μου, χωρίς ιδιοτέλεια και με πραγματική αγάπη, ως αντίδωρο στην δική σας αγάπη, όλα αυτά τα χρόνια, την οποία θέλω να έχω και στο μέλλον. 

Ίσως κάποιοι βρουν την ευκαιρία να με κατηγορήσουν για την παρέμβασή μου αυτή, αλλά δεν πτοούμαι και ούτε με απασχολεί τυχόν πολιτικό κόστος, ειδικά όταν μιλώ για θέματα που γνωρίζω καλά και αφορούν στην επιστήμη που υπηρετώ. 

Δεν είμαι υπέρ των απαγορευτικών μέτρων και της υποχρεωτικότητας που εφαρμόζει η Κυβέρνηση. Θα μπορούσε μέσα από την πειθώ και τη σωστή ενημέρωση το ποσοστό εμβολιασμού να είναι πολύ μεγαλύτερο. 

Η δε Περιφέρεια στέκεται αδρανής και παρακολουθεί εκ του μακρόθεν τις εξελίξεις. Άλλωστε, ως γνωστόν, άγεται και φέρεται από την Κυβέρνηση και δεν έχει δική της φωνή.

Απευθύνω έκκληση, λοιπόν, να εμβολιαστείτε. Μην ακούτε τους κάθε λογής ανίδεους και άσχετους. Εμπιστευτείτε αυτούς που ξέρουν. Κινδυνεύουμε όλοι, κυρίως όμως οι ανεμβολίαστοι,  και να νοσήσουμε βαριά (μεγάλη ταλαιπωρία) και να πεθάνουμε.

Κάντε το εμβόλιο, όσο είναι καιρός, για να μπορέσουμε όλοι μαζί, ενώνοντας τις δυνάμεις μας, να φτιάξουμε ανάχωμα.

Η μικρή προσφορά του καθενός είναι ένα μεγάλο εμπόδιο στην πανδημία και μεγάλη προσφορά στην κοινωνία και στον συνάνθρωπο.

Δείξτε αγαπητοί μου συμπατριώτες, αγάπη στον εαυτό σας, ατομική ευθύνη και την αλληλεγγύη σας προς τον συνάνθρωπο, όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν εμείς οι Αρκάδες.

Εσείς είστε άλλωστε και η δική μου δύναμη και θέλω να είστε όλοι καλά, γιατί έχουμε πολλούς αγώνες και πολιτικές μάχες να δώσουμε μαζί.

Βαγγέλης Γιαννακούρας
Ιατρός Χειρουργός
Διευθυντής ΕΣΥ
Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας
τέως Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.