Επικαιροτητα

Δήμος Τρίπολης: Προχωρά η "λύση" της Κ.Ε.ΔΗ.Τ (video)

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Το θέμα "λύσης" της Κ.Ε.ΔΗ. Τρίπολης, συζητήθηκε, παρισταμένων εργαζομένων της επιχείρησης, την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, μεταξύ άλλων, δήλωσε πως έχει οριστεί η εταιρεία των ορκωτών λογιστών που θα προβεί στην "εκκαθάριση" των οικονομικών δεδομένων της επιχείρησης, επανέλαβε δε πως η "λύση είναι μονόδρομος", καθώς εδώ και πολύ καιρό η επιχείρηση δεν μπορεί να λειτουργήσει. 

Ίδια είναι και η εισήγηση των υπευθύνων του αρμοδίου Υπουργείου, όπου αναφέρεται ρητώς και πως θα γίνει η "μεταφορά" των υπαλλήλων σε υπηρεσίες του Δήμου. Τέλος, τα χρέη της επιχείρησης αναλαμβάνονται από το Δήμο Τρίπολης, όπως και η συνέχιση της λειτουργίας των δομών που αποτελούσαν αρμοδιότητα της Κ.Ε.ΔΗ.Τ. 

Ο κ. Σμυρνιώτης δήλωσε πως η παράταξή του θα συνεισφέρει ώστε να υπάρξει αυξημένη πλειοψηφία- παρότι, δήλωσε πως ο ίδιος διαφωνεί με τη λογική αυτή και θα ψηφίσει "παρών"- αλλά επεσήμανε πως πρέπει να διασφαλιστούν συγκεκριμένα πράγματα μέσω της απόφασης, όπως η ολοκλήρωση του πειθαρχικού ελέγχου στελεχών της επιχείρησης και η διεκδίκηση των χρημάτων που, σύμφωνα με δικαστικές αποφάσεις, υπεξαιρέθηκαν. 

O κ. Τζιούμης ανέφερε πως η διεκδίκηση των χρημάτων έχει ήδη ανατεθεί σε δικηγόρο, ενώ διαβεβαίωσε, για μια ακόμη φορά, πως δεν θα χαθεί καμία θέση εργασίας. 

Σε κάθε περίπτωση, υπήρξε μια σχετικά δυναμική ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των κ. Τζιούμη και Σμυρνιώτη, σχετικά με την πολιτική διαχείρισης των παιδικών σταθμών του Δήμου Τρίπολης- οι οποίοι, ως γνωστόν, φέτος έχουν άρει την λειτουργία τους, λόγω ελλείψεως παιδιών.

Ο κ. Βόσνος συμφώνησε με την εισήγηση περί "λύσης", αλλά επεσήμανε πως είναι μια απόφαση που θα πρέπει να "δυσαρεστεί" οιοδήποτε αυτοδιοικητικό, ενώ ο κ. Γούργαρης δήλωσε πως η διαδικασία έχει καθυστερήσει, χαρακτηριστικά, και θα πρέπει να εξευρεθεί λύση για την πλήρη  αποπληρωμή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους. Κι αυτός, όμως, ψήφισε υπέρ της εισήγησης, όπως και ο κ. Κατσαφάνας- με τον τελευταίο να τονίζει πως οι Δημοτικοί Σύμβουλοι εξασφαλίζουν τους μισθούς και την εργασία των υπαλλήλων της Κ.Ε.ΔΗ.Τ. Τέλος, ο κ. Παπαδημητρίου, παρότι δήλωσε πως οι ενστάσεις του παραμένουν, προσέθεσε πως δεν θα ψηφίσει αρνητικά. Να σημειώσουμε πως ο κ. Παπαδημητρίου ανήκει στην παράταξη της πρώην δημοτικής αρχής, στελέχη της οποίας κατηγορήθηκαν για την κατάσταση της επιχείρησης, με αποτέλεσμα να υπάρξουν και οι σχετικές καταδίκες από την Ελληνική δικαιοσύνη.  

Η τοποθέτηση του κ. Τσιαμούλου, ειδικά, ο οποίος, αναφερόμενος στον αποσπασματικό τρόπο καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζομένους, υποστήριξε πως η Δημοτική Αρχή επιδιώκει να κρατά "ομήρους" τους τελευταίους, προκάλεσε την αντίδραση του κ. Τζιούμη, με αποτέλεσμα να υπάρξει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των δυο επικεφαλής. Χαρακτηριστικό απόσπασμα, παρακάτω.

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.