Επικαιροτητα

Κορωνοϊός: "Απειλεί" και πάλι τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη

Φωτογραφία: Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Το "τέταρτο κύμα" της πανδημίας βρίσκεται σε έξαρση όσον αφορά αρκετές ευρωπαϊκές χώρες

Μετά το γενικό "lockdown" που θα εφαρμόσει η Αυστρία- για όλους τους πολίτες-, μια σειρά από χώρες είτε λαμβάνουν μέτρα περιορισμού των ανεμβολίαστων, είτε εξετάζουν μέτρα ακόμη σκληρότερα. Στη Γερμανία, για παράδειγμα, μετά και τους δραματικούς τόνους που χρησιμοποίησε ο Υπουργός Υγείας της χώρας προκειμένου να περιγράψει την κατάσταση, πολλοί παράγοντες της επιστημονικής και πολιτικής κοινότητας, ζητούν γενικό "lockdown", με τις σχετικές αποφάσεις να μετατίθενται για την επόμενη εβδομάδα.

Eιδικότερα, δείτε τι ισχύει σε χώρες της Ευρώπης:

Ελλάδα, Γαλλία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Ολλανδία, Σλοβακία και Τσεχία: Από τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021, θα ισχύουν, στις περισσότερες από τις προαναφερθείσες,  περιοριστικά μέτρα, τύπου "lockdown", μόνο για τους ανεμβολίαστους. Υπάρχουν επιμέρους διαφοροποιήσεις, τόσο ως προς το είδος των περιορισμών όσο και ως προς τη χρονική διάρκεια ισχύος τους, με τα μέτρα να είναι αυστηρότερα σε Σλοβακία και Τσεχία, όπου οι ανεμβολίαστοι αποκλείονται και από καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης (Σλοβακία) ή κομμωτήρια (Τσεχία). Ωστόσο, και στις τρεις χώρες, οι ανεμβολίαστοι αποκλείονται πλήρως από κλειστούς χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας και αθλητικής δραστηριότητας. Θα πρέπει να σημειωθεί πως παντού υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για την επιβολή των μέτρων, παρότι η επιδημιολογική εικόνα όλων των παραπάνω χωρών είναι κακή και η εμβολιαστική κάλυψη σχετικά χαμηλή. 

Βαυαρία: Στο Γερμανικό κρατίδιο, απαγορεύθηκαν όλες οι χριστουγεννιάτικες αγορές μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. Να σημειωθεί πως πρόκειται για θεσμό νευραλγικής σημασίας για την τοπική και εθνική οικονομία.

Βουλγαρία, Ρουμανία: Σ' αυτές τις χώρες, έχει ήδη επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 06:00, άρση λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης και ψυχαγωγίας και μια σειρά από άλλα μέτρα, τύπου γενικού "lockdown".

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.