Επικαιροτητα

Pfizer: Η τρίτη δόση αδρανοποιεί την Μετάλλαξη Όμικρον

Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ

Πότε θα είναι έτοιμο το εμβόλιο

Στην πρώτη επίσημη τοποθέτησή της η Pfizer από κοινού με την BioNTech που κατασκεύασαν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού υποστηρίζουν ότι σε εργαστηριακές δοκιμές φάνηκε ότι η χορήγηση τριών δόσεων εμβολίου παράγει εξουδετερωτικό αποτέλεσμα έναντι της μετάλλαξης Ομικρον.

Είναι η πρώτη επίσημη ανακοίνωση από κατασκευαστή εμβολίου αναφορικά με την αποτελεσματικότητα έναντι της νέας μετάλλαξης σημειώνει το Reuters.

Οι δυο εταιρείες επεσήμαναν ότι οι δυο δόσεις οδηγούν σε σημαντικά λιγότερα εξουδετερωτικά αντισώματα, αλλά μια τρίτη δόση του εμβολίου της τα αυξάνουν κατά 25 φορές. Με αυτό τον τρόπο παρέχει παρόμοιο επίπεδο αντισωμάτων όπως αυτό που καταγράφηκε στις δυο δόσεις έναντι του αρχικού στελέχους του κορωνοϊού και άλλων μεταλλάξεων.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.