Επικαιροτητα

Δ.Σ. Τρίπολης: Στα 18 εκατομμύρια θα φθάσει το τεχνικό πρόγραμμα 2022

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Παράλληλα, στις 160.000 ευρώ θα φθάσει το κόστος των φετινών Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, σύμφωνα με όσα είπε η αρμόδια Αντιδήμαρχος, Ελένη Καρούντζου

Το ερώτημα περί "Χριστουγέννων" έθιξε ο κ. Τσιαμούλος, ενώ "υπερθεμάτισε" και ο κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος, όμως, δήλωσε πως δεν θα θίξει το ζήτημα την παρούσα στιγμή, τονίζοντας, ωστόσο, πως υφίστανται "μελανά σημεία". Ο κ. Τσιαμούλος, από την άλλη, χαρακτήρισε υπερβολικό το κόστος των εκδηλώσεων, ευχόμενος, παράλληλα, να πάνε όλα καλά.

"Δωρεάν για τους πολίτες το παγοδρόμιο και το καρουζέλ στην Άρεως"

Ο Δήμαρχος Τρίπολης απάντησε πως δεν υπάρχουν "μελανά σημεία" σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία των "Χριστουγέννων" και είναι έτοιμος, οιαδήποτε στογμή, να κάνει τη σχετική συζήτηση στο πλαίσιο του Συμβουλίου. Παράλληλα, ο κ. Τζιούμης έδωσε έμφαση στο γεγονός πως "για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Δήμος Τρίπολης προσφέρει δωρεάν το παγοδρόμιο και το καρουζέλ στους πολίτες".

Επιπρόσθετα, ο Δήμαρχος Τρίπολης χαρακτήρισε την παραπάνω προσφορά, "υπέρβαση" εκ μέρους του Δήμου, η οποία έχει σκοπό όχι μόνο να μην επιβαρύνει του δημότες με κάποια έξοδα αλλά και ν' αποτελέσει κίνητρο για τους επισκέπτες.

Ο κ. Σμυρνιώτης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως θα συμφωνούσε με τη λογική όσων είπε ο κ. Τζιούμης, "αν δεν γινόταν αυτό το πανηγύρι γύρω γύρω".

Τεχνικό Πρόγραμμα Δήμου Τρίπολης

Εισηγητής του θέματος ήταν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Αλέκος Κανελλόπουλος, ο οποίος παρουσίασε, συνοπτικά, τις δυο κατηγορίες έργων: τα "νέα" και τα "συνεχιζόμενα". Το ύψος των προϋπολογισθέντων έργων φθάνει σε κόστος λίγο επάνω από τα 18 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Σμυρνιώτης χαρακτήρισε "απογοητευτική" την πορεία των έργων στο Δήμο Τρίπολης, ενώ είπε πως είναι "προσβλητικό" για το Δήμο να μην υπάρχει απορρόφηση χρημάτων λόγω καθυστερήσεων στην υλοποίηση έργων. Μάλιστα, ο κ. Σμυρνιώτης "χρησιμοποίησε" το έτος 2015- επί της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής-, όταν και, όπως ανέφερε, είχε γίνει σημαντική απορρόφηση κονδυλίων. "Ψηφίσουμε δεν ψηφίσουμε, το πρόγραμμα περνάει..", ήταν μια χαρακτηριστική αποστροφή της τοποθέτησης του κ. Σμυρνιώτη, θέτοντας την πραγματική "διάσταση" μιας, πλέον, "τυπικής διαδικασίας"- όπως συμβαίνει και με τις εγκρίσεις των εκάστοτε Προϋπολογισμών.

Ο κ. Τσιαμούλος, από την πλευρά του, χαρακτήρισε "φτωχό" και με "ελάχιστη απορρόφηση" το Τεχνικό Πρόγραμμα. "Οι φωτογραφίες σας έμειναν", τόνισε ο κ. Τσιαμούλος, επισημαίνοντας πως η παρούσα Δημοτική Αρχή απλά συνεχίζει έργα που έχουν δρομολογηθεί κατά την προηγούμενη περίοδο, χωρίς να έχει δείξει, ακόμα, ποιο είναι το δικό της "όραμα". Η παράταξη του κ. Τσιαμούλου ψήφισε "παρών".

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, κατά την τοποθέτησή του, είπε πως το Τεχνικό Πρόγραμμα αφορά τα έργα για τα οποία υπάρχουν τα χρήματα. Οτιδήποτε προστεθεί, θα ενταχθεί στο Πρόγραμμα, εν καιρώ. "Όταν αναλάβαμε το Δήμο, υπήρχαν έργα που είχαν ενταχθεί αλλά δεν είχε ξεκινήσει η υλοποίησή τους, ούτε κατ' ελάχιστο", υποστήριξε ο κ. Τζιούμης, τονίζοντας πως άλλοι Δήμαρχοι είχαν "παρατήσει" έργα που είχαν λάβει ως "προίκα". 

Ο κ. Τζιούμης προσέθεσε πως έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια από πλευράς του Δήμου για να προχωρήσουν τα έργα. Μάλιστα, δήλωσε πως θα κάνει απολογισμό των έργων της μέχρι τώρα θητείας της παρούσας Δημοτικής Αρχής, αντιπαραβάλλοντάς τα με την αντίστοιχη δραστηριότητα των δυο προηγούμενων Δημοτικών Αρχών. "Στα δυο χρόνια της θητείας μας, έχουμε εντάξει έργα 18 εκατομμυρίων ευρώ. Είναι το μεγαλύτερο ρεκόρ στο Δήμο ever!", είπε, χαρακτηριστικά, ο κ. Τζιούμης. Μάλιστα, "προκάλεσε" τον κ. Σμυρνιώτη να φέρει τα έργα που ενέταξε ο τελευταίος κατά τη διάρκεια της δημαρχίας του, αναφέροντας, βέβαια, πως, ούτως ή άλλως, θα το κάνει ο ίδιος. 

Τέλος, ο κ. Τζιούμης χαρακτήρισε την προσπάθεια που γίνεται "τεράστια", είπε πως η Τρίπολη βρίσκεται, όσον αφορά το ύψος και τον αριθμό των έργων που υλοποιεί "πάνω από το μέσο όρο των Δήμων της χώρας" και, όπως είπε, στο τέλος αυτοί που θα κρίνουν θα είναι οι πολίτες. 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.