Επικαιροτητα

ΚΙΝ.ΑΛ.: Εκλέγει νέο Πρόεδρο απόψε

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Κανονικά εξελίσσεται, από τις 7 το πρωί, η διαδικασία της ψηφοφορίας για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝ.ΑΛ.

Παρά τα προβλήματα που, αναποφεύκτως, δημιουργεί η κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας, οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως η προσέλευση είναι "ικανοποιητική". Δεν αναμένεται να έχουμε τον ίδιο αριθμό συμμετεχόντων με αυτόν της 5ης Δεκεμβρίου 2021.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα, εκτός αν δοθεί παράταση όπως έγινε και στον πρώτο γύρο.

Οι υποψήφιοι για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου, έχουν ζητήσει μαζική προσέλευση στις εσωκομματικές κάλπες, προκειμένου να επισφραγίσουν το μήνυμα της μεγάλης συμμετοχής της πρώτης Κυριακής.

Στις επαναληπτικές εκλογές ψηφίζουν μόνο όσοι ψήφισαν και στον πρώτο γύρο την Κυριακή (5.12.2021) και θα μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε τμήμα διευκολύνονται για την άσκηση του δικαιώματός τους.

Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να έχουν μαζί τους ένα έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης) ώστε να διαπιστώνεται ηλεκτρονικά αν είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της προηγούμενης Κυριακής.

Στη συνέχεια, η διαδικασία είναι η ίδια με αυτή του πρώτου γύρου. Ο Γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής θα καταχωρεί όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στην κατάσταση ψηφισάντων και θα υπογράφει. Ακολούθως, ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής θα παραλαμβάνει το στοιχείο της ταυτοπροσωπίας και θα παραδίδει στον ψηφοφόρο το φάκελο και το ψηφοδέλτιο. Ο ψηφοφόρος θα πηγαίνει υποχρεωτικά στο παραβάν για να κάνει την επιλογή του. Επιστρέφοντας ο ψηφοφόρος από το παραβάν, ο πρόεδρος θα σφραγίζει και θα μονογράφει το φάκελο και αφού τον ρίξει στην κάλπη, θα του παραδίδει το στοιχείο ταυτοπροσωπίας και θα αποχωρεί.

Δεν απαιτείται η πληρωμή κάποιου ποσού από τους ψηφοφόρους του δεύτερου γύρου.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.