Επικαιροτητα

"H κοινωνία βρίσκεται σε οριακό σημείο" (photos, video)

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής- ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022, τη Μεγαλόπολη και την Τρίπολη

Επικεφαλής ήταν ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, κ. Δημήτρης Μάντζιος, ο οποίος απραχώρησε συνέντευξη σε τοπικά ΜΜΕ, αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης που έλαβε χώρα στο Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Ο κ. Μάντζιος, τον οποίο συνόδευσε ο Βουλευτής Αρκαδίας και Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, πως η Ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε "οριακό σημείο" γι' αυτό και θα πρέπει να ληφθούν άμεσα στοχευμένα μέτρα στήριξης των πολιτών αλλά και των επιχειρήσεων. Τόνισε, δε, πως το Κίνημα Αλλαγής έχει συγκεκριμένες προτάσεις, όπως η άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, η μείωση κατά 2% των ασφαλιστικών εισφορών για τις επιχειρήσεις το 2022, η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα μέχρι το τέλος του έτους και η μείωση του ΦΠΑ στο 6% σε βασικά αγαθά και είδη διατροφής μέχρι το τέλος Ιουνίου του τρέχοντος έτους.

Όσον αφορά τη Μεγαλόπολη, ο κ. Μάντζιος ανέφερε πως η πόλη θα πρέπει ν' αξιοποιήσει τις δυνατότητες που θα της δοθούν ελέω απολιγνιτοποίησης, προκειμένου να καταστεί πόλη- πρότυπο ως προς την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Παράλληλα, όμως, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε πως η διαπραγμάτευση του χρονοδιαγράμματος της παραπάνω διαδικασίας, θα πρέπει ν' αφορά τις παρούσες γεωπολιτικές εξελίξεις και, άρα, να λαμβάνει υπόψη της το γεγονός πως η χώρα έχει ήδη προχωρήσει σε μεγάλη και "επώδυνη" ενεργειακή εξάρτηση από το φυσικό αέριο.

Δείτε εδώ ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της συνέντευξης

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.