Επικαιροτητα

Τρίπολη: Στις 16-17 Απριλίου η δράση "ΔΕΗ E-Bike Festival"

Φωτογραφία: tripolis.gr

Θα υπάρχουν 60 διαθέσιμα ηλεκτρικά ποδήλατα για τα οποία θα ενημερωθούν οι πολίτες για τη χρήση τους. Τι δήλωσε ο Κ. Τζιούμης.

Η δράση «ΔΕΗ Ε-Bike Festival» θα λάβει χώρα στις 16 και 17 Απριλίου 2022 στην πλατεία Άρεως, υπό τη διοργάνωση του δήμου Τρίπολης και του οργανισμού «Πόλεις για Ποδήλατα» και με τη χορηγία της ΔΕΗ.

Με αυτή την αφορμή, δόθηκε κοινή συνέντευξη τύπου από τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη και τον εκπρόσωπο του οργανισμού «Πόλεις για Ποδήλατο» κ. Σπύρο Παπαγεωργίου το πρωί της Τρίτης 8 Μαρτίου 2022.

Το ΔΕΗ Ε-Bike Festival συγκεντρώνει σχεδόν 60 διαφορετικά μοντέλα ποδηλάτων, δίνοντας την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν έναν νέο τρόπο μετακίνησης!

Ο Δήμαρχος Τρίπολης υπογράμμισε: 

"Η Τρίπολη είναι μια πόλη του ποδηλάτου, ευνοεί η μορφολογία του εδάφους. Η χρήση του ποδηλάτου και ειδικά του ηλεκτρικού ποδήλατου, θα διευκολύνει περισσότερο την κυκλοφορία μέσα στην πόλη και θα βελτιώσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα και το πρόβλημα στάθμευσης.

Ο δήμος έχει υποβάλει πρόταση στο Πράσινο ταμείο για να προμηθευτεί 38 ηλεκτρικά ποδήλατα (2 εκ των οποίων για ΑμεΑ) που μαζί με το λογισμικό και τους σταθμούς φόρτισης, θα είναι διαθέσιμα σε όλους τους πολίτες, προς χρήση με ένα μικρό αντίτιμο.

Ήδη έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης η χρησμοδότηση κατασκευής ποδηλατοδρόμων προς το Πανεπιστήμιο και προς το ΔΑΚ και τα περιαστικά άλση, καθώς και ο ποδηλατόδρομος προς τη λίμνη Τάκα".

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Παπαγεωργίου, ως εκπρόσωπος του οργανισμού «Πόλεις για ποδήλατο», δήλωσε εξαιρετικά χαρούμενος που βρίσκεται στην Τρίπολη και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την πρόσκληση. Μίλησε για μία σειρά φεστιβάλ σε πόλεις που είναι φιλικές στο ποδήλατο, μεταξύ των οποίων είναι η Τρίπολη.

Εξήγησε ότι θα υπάρχουν 60 διαθέσιμα ηλεκτρικά ποδήλατα για τα οποία θα ενημερωθούν οι πολίτες για τη χρήση τους, ενώ διευκρίνισε ότι το Φεστιβάλ δεν έχει εμπορικό χαρακτήρα. "Το ηλεκτρικό ποδήλατο μπορεί να δημιουργήσει πιο ανθρώπινες συνθήκες στην πόλη και να αποτελέσει μία βιώσιμη λύση για τις καθημερινές μετακινήσεις" είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέντευξη τύπου, παρούσα ήταν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κα. Ελένη Καρούντζου.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.