Επικαιροτητα

Τζιούμης: Επιτακτική ανάγκη η οικονομική στήριξη των Δήμων

Φωτογραφία: tripolis.gr

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Τρίπολης, στο πλαίσιο της έκτακτης συνέλευσης της ΚΕΔΕ για την ενεργειακή κρίση

Έκτακτη Συνάντηση Δημάρχων, με την παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, συγκάλεσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022, υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων, που διαμορφώνονται από την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους αλλά και τις συνέπειες που προκαλεί η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Στις εργασίες της Συνάντησης στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso στη Βουλιαγμένη, παρέστη ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης.
Σε δήλωσή του, ο κ. Τζιούμης, σημείωσε: «Η πρωτοφανής ενεργειακή κρίση, αλλά και ο πόλεμος στην Ουκρανία, έχουν δημιουργήσει έκτακτες συνθήκες, που επηρεάζουν άμεσα την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό που υπογραμμίστηκε στην έκτακτη συνάντηση της ΚΕΔΕ είναι ότι απαιτούνται έκτακτα σχέδια δράσης, για να μην καταρρεύσουν οικονομικά οι δήμοι.
Είναι επιτακτική ανάγκη η οικονομική στήριξη Δήμων και ΔΕΥΑ για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους.
Για τον πόλεμο στην Ουκρανία, καταδικάσαμε, χωρίς αστερίσκους, την εισβολή της Ρωσίας και δεσμευθήκαμε να βγούμε και πάλι μπροστά για την ανακούφιση του άμαχου πληθυσμού, συμβάλλοντας με όλες μας τις δυνάμεις, κάτι που ήδη έχουμε δρομολογήσει στον Δήμο Τρίπολης».

(Δ.Τ.)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.