Επικαιροτητα

Τσιαμούλος: "Κανένας δεν σας υπολογίζει, κ. Τζιούμη!" (vid.)

Φωτογραφία: arcadia938.gr

"Επίθεση" από τον επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη αλλάζουμε τα δεδομένα" κατά του Δημάρχου Τρίπολης

Ο κ. Τσιαμούλος "απόρησε" γιατί κλήθηκε στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης και υποστήριξε πως ο κ. Τζιούμης είναι "ουραγός των εξελίξεων", αφήνοντας να ληφθούν αποφάσεις που θίγουν τα συμφέροντα των Τριπολιτών ερήμην του.

"Εκτός θέματος, ως συνήθως, ο κ. Τσιαμούλος"

Ο Δήμαρχος Τρίπολης υποστήριξε πως τα όσα είπε ο κ. Τσιαμούλος είναι "αυθαίρετα", συμφώνησε, βέβαια, πως ο Δήμος Τρίπολης δεν έχει αποφασιστική αρμοδιότητα, αλλά πρέπει να πάρει αποφάσεις και να διεκδικήσει ότι περισσότερο μπορεί. Eπίσης, επανέλαβε πως θεωρεί απαράδεκτη τη μη ενημέρωση του Δήμου Τρίπολης για τις εξελίξεις, εκ μέρους, κυρίως, της Περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά και του αρμόδιου Υπουργείου.

"Αλληλεγγύη...με το ζόρι!"

Ο Αντιδήμαρχος, Γιώργος Λαγός- μέλος του ΦΟΔΣΑ-, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, πως ο Δήμος Σπάρτης "παρέκαμψε" το Φορέα Διαχείρισης και "πέτυχε" πολιτική απόφαση, μην ακολουθώντας την "πεπατημένη" μέχρι αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, ο κ. Λαγός τόνισε πως ο ΦΟΔΣΑ δεν είναι αρμόδιος, αυτή τη στιγμή, για τη διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς η τελευταία βρίσκεται σε "μεταβατική" φάση και όχι στην "ολοκληρωμένη".

Θα πρέπει να τονιστεί πως, αν και το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμος Τρίπολης, δεν έχουν, όντως, αρμοδιότητα για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων- και, ειδικά, της μεταβατικής-, είναι απορίας άξιο γιατί δεν έγινε μια, έστω, τυπική ενημέρωση. Θα λέγαμε πως εδώ έχουμε, αφενός, μια "βιασμένη" διαδικασία που χαρακτηρίζεται από "προχειρότητα", αφετέρου άλλο ένα "τρανταχτό" παράδειγμα της έλλειψης μια ελάχιστης διορατικότητας από πλευράς του Υπουργείου Περιβάλλοντος και, κυρίως, της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Όπως είπε και ο κ. Βόσνος, ο Δήμος Τρίπολης είναι ο "τελευταίος τροχός της αμάξης και δεν φέρει καμία ευθύνη για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου". Πρότεινε δε να υπάρξει κάποια διαμαρτυρία, μέσω επίσημης "οδού".

Επί της ουσίας, με την εξαίρεση του κ. Γούργαρη, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης- πέραν των επιμέρους ρητορικών διαφοροποιήσεων- θα διαμαρτυρηθεί, μεν, για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε εκ μέρους Υπουργείου και Περιφέρειας, θ' αποδεχθεί την προσωρινή μεταφορά των απορριμμάτων της Σπάρτης στην Παλαιόχουνη και, παράλληλα, θα ζητήσει να υπάρξει κατοχύρωση της διαχειριστικής ενότητας στην οποία ανήκει τόσο όσον αφορά την "επιστροφή" ίσης ποσότητας απορριμμάτων προς την διαχειριστική ενότητας Σκάλας (sic) όσο και σχετικά με την αποτροπή του ενδεχομένου να μεταφέρονται απορρίμματα απ' όλη την Πελοπόννησο στην Παλαιόχουνη, εφόσον συντρέξουν λόγοι, ανάλογοι με αυτούς που έχουν φέρει τη Σπάρτη σε αδιέξοδο.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε απόσπασμα της δευτερολογίας του κ. Σμυρνιώτη- να τονίσουμε πως η απόφαση της Περιφέρειας αναφέρεται σε μεταφορά 4.000 τόνων απορριμμάτων από τη Σπάρτη στην Παλαιόχουνη ή μέχρι τις 11 Ιουνίου.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.