Επικαιροτητα

Aρκαδία: Εκλογές Σωματείου εργαζομένων σ' επιχειρήσεις και υπηρεσίες

Φωτογραφία: dreamstime.com

Aπό τις 14 έως τις 17 Απριλίου θα διεξαχθούν οι εκλογές του Σωματείου εργαζομένων σε εμπορικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες του Ν. Αρκαδίας

Η σχετική διακήρυξη αναφέρει τα εξής:

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ στις εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες, στα Καταστήματα και Α.Ε. Ν. Αρκαδίας

Στον αγώνα της ζωής μας, ΔΥΝΑΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ η απάντησή μας

Οι εργαζόμενες-οι στον ιδιωτικό τομέα, στα σούπερμαρκετ, τις αποθήκες, τα e-shop, τα πολυκαταστήματα, στα γραφεία, κ.α.

⇐ Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας – τις δικές μας ανάγκες

⇐ Ψηφίζουμε στις εκλογές του Σωματείου μας

⇐ Δυναμώνουμε την οργάνωση μας

⇐ Δυναμώνουμε τις διεκδικήσεις μας

Το Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες, στα Καταστήματα και Α.Ε. Ν. Αρκαδίας είναι η δική μας δύναμη, “ασπίδα” των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

⇐ Μπορεί να διεκδικήσει όλα όσα έχουμε ΤΩΡΑ ανάγκη! Να παλέψει για την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας στην οποία θα κατοχυρώνονται για όλους τους εργαζόμενους ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, μείωση του εργάσιμου χρόνου με σταθερό ωράριο – χωρίς ευέλικτα ωράρια και δουλειά τις Κυριακές –μέτρα στήριξης των εργαζόμενων γονιών, την προστασία της μητρότητας.

⇐ Μπορεί με τους αγώνες του να βάλει εμπόδια στην εφαρμογή των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν τη ζωή μας & περιορίζουν τη συνδικαλιστική δράση!

⇐ Μπορεί να δυναμώσει την αλληλεγγύη μεταξύ όλων των εργαζομένων! Η πρόσφατη πείρα από τη νίκη των εργαζομένων στην “e-food” και στην “COSCO” δείχνει την αξία να στηρίζονται οι αγώνες που οργανώνουν τα σωματεία από όλους εμάς!

⇐ Μπορεί να οργανώσει αγώνες για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας. Σήμερα υπάρχουν δυνατότητες για να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες των εργαζομένων.

Εμπόδιο είναι η ανάγκη των εργοδοτών για όλο & περισσότερα κέρδη.

⇐ Μπορεί με καλύτερους όρους να οργανώσει και να συντονίσει τον αγώνα των εργαζόμενων απέναντι στην εργοδοσία, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα συνδικαλιστικά τους στηρίγματα.
⇐ Μπορεί να πρωτοστατήσει για να συγκροτηθούν σωματειακές επιτροπές σε μεγάλους χώρους δουλειάς. Να δυναμώσει παντού η οργάνωση των εργαζομένων.

⇐ Μπορεί να συμβάλλει στον συντονισμό με άλλα κλαδικά κι επιχειρησιακά σωματεία, την κοινή δράση απέναντι στον κοινό εχθρό: Τις κυβερνήσεις & την εργοδοσία. Κοινό αγώνα για την εξασφάλιση σύγχρονων δικαιωμάτων για όλους.

Το Σωματείο μας είναι που

⇐ Μπήκε από την πρώτη στιγμή μπροστά στις δεκάδες παρεμβάσεις μέσα σε συνθήκες πανδημίας για να μην βάλει κανένας εργαζόμενος σε κίνδυνο την υγεία του, να παρθούν μέτρα προστασίας σε κάθε χώρο δουλειάς.

⇐ Πρωτοστάτησε με όλες τις δυνάμεις του για να οργανωθούν οι ημέρες δράσης, οι παρεμβάσεις στα supermarket, ώστε να γίνει γνωστή σε όλους η κατάσταση που επικρατεί μέσα στους χώρους εργασίας, να γίνουν γνωστά τα πρωτόκολλα της διασποράς που εφαρμόζει η εργοδοσία από το 1ο κύμα της πανδημίας μέχρι και σήμερα.

⇐ Έσπασε και το κλίμα φόβου που προσπάθησε να επιβάλλει η εργοδοσία, αλλά και την ανοχή & αναμονή που καλλιεργούσε «για όταν τελειώσει η πανδημία».

⇐ Διεκδίκησε να εξασφαλιστεί το εισόδημα όλων των εργαζομένων, να δοθούν άδειες, να έχουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

⇐ Προειδοποίησε ότι τα μέτρα που έπαιρνε η κυβέρνηση αξιοποιώντας τη διαχείριση της πανδημίας έρχονται για να μείνουν. Είναι μέτρα που η μεγαλοεργοδοσία επιθυμεί να νομοθετηθούν εδώ και χρόνια.

⇐Πρωτοστάτησε με όλες τις δυνάμεις του για να οργανωθεί ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο απαιτώντας καμία εμπλοκή της Ελλάδας, κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα. Η απεργία στις 6 Απρίλη αποτέλεσε και στον νομό Αρκαδίας και με τη συμμετοχή του σωματείου μας βήμα κλιμάκωσης ενάντια στην ακρίβεια και τις αυξήσεις στην ενέργεια, βήμα κλιμάκωσης για την υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ

Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα έχουμε αποκτήσει πείρα. Γνωρίζουμε ότι έχουμε ανάγκη από ένα σωματείο μαζικό – δυνατό – ταξικό που θα συνεχίσει να οργανώνει την αντεπίθεση για τη ζωή που μας στερούν κράτος και εργοδότες. Ένα σωματείο που θα συνεχίσει να δίνει όλες τις δυνάμεις του για να οργανωθούν αγώνες για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, για να ζήσουμε τη ζωή που μας αξίζει! Από αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς!!

Αποφασιστικά, όλοι μαζί να δράσουμε ώστε:

⇐ Να μην μείνει κανένας εργαζόμενος μόνος του, μακριά από το Σωματείο, μακριά από τους αγώνες. Να αντιταχθούμε όλοι στη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου, στα ατέλειωτα 10ωρα και 12ωρα, στα σπαστά ωράρια, στη δουλειά τις Κυριακές, στην απλήρωτη εργασία. Να κλιμακώσουμε τον αγώνα ώστε να μείνουν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι στα χαρτιά!

⇐ Να οργανώσουμε μαζικούς αγώνες ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει το εισόδημα μας. Κανένα σπίτι συναδέλφου να μην στερηθεί βασικά αγαθά επιβίωσης, τη σίτιση, το νερό , το ρεύμα, τη θέρμανση!

⇐ Να απαιτήσουμε την υπογραφή ΕΓΣΣΕ με βασικό μισθό στα 825€ και επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις και δικαιώματα, κοινωνική ασφάλιση. Να διεκδικήσουμε ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, σε μια περίοδο που οι εργοδότες, από τη δική μας δουλειά, μπούκωσαν στα κέρδη – όπως για παράδειγμα η εκτίναξη των τζίρων στα σούπερ μάρκετ μέσα στην πανδημία.

⇐Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών, κ.ά.

  • Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

  • Μείωσης της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.

  • Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

  • Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας

Σε όσους προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρέπει να βάλουμε πλάτη για να διατηρήσουμε τη δουλειά μας, να κάνουμε θυσίες για να πάνε καλά τα κέρδη των επιχειρήσεων, απαντάμε :

Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες!

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

 

 

  • Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 Τρίπολη, Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας και ώρες 14:30 – 20:00

  • Παρασκευή 15 Απριλίου 2022, Μεγαλόπολη, Πνευματικό Κέντρο «Πολύβιος» και ώρες 14:00 – 19:00

  • Σάββατο 16 Απριλίου 2022, Άστρος Κυνουρίας, πρώην Νηπιαγωγείο Μελικούς και ώρες 14:00 – 20:00

  • Κυριακή 17 Απριλίου 2022, Τρίπολη, Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας και ώρες 11:00 – 19:00

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.