Επικαιροτητα

ΚΙΝΑΛ: Αρκεί η επαναφορά του "πράσινου ήλιου"..;

Φωτογραφία: epiruspost.gr

Το, εσωκομματικό, δημοψήφισμα για την αλλαγή της ονομασίας, διεξάγεται σήμερα, Κυριακή, 8 Μαΐου 2022, σ' όλη την Επικράτεια

Ταυτόχρονα, διενεργούνται οι εκλογές για την ανάδειξη των στελεχών του κόμματος που θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 20 έως και τις 22 Μαΐου, στο στάδιο Τάε Κβον Ντο, στην Αθήνα. Τέλος, σήμερα θα εκλεγούν και τα μέλη που θα στελεχώσουν τις τοπικές οργανώσεις.

Θεωρείται βέβαιο πως η ονομασία του κόμματος από αύριο θα είναι "ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ", με σήμα τον "πράσινο ήλιο". Παρότι ο Πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, σκόπευε να εισηγηθεί και την ονομασία "ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατική Παράταξη", τελικά αυτό το ενδεχόμενο κρίθηκε ως "επισφαλές", σε σχέση με τους εσωκομματικούς συσχετισμούς και τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε- κυρίως, από την πλευρά των υποστηρικτών της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά.

Σε κάθε περίπτωση, τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, ευελπιστούν πως η αλλαγή της ονομασίας και το επακόλουθο Συνέδριο, θα δώσουν "ώθηση" στο κόμμα, το οποίο αντιλαμβάνεται πως η Ελλάδα βρίσκεται σε μια "άτυπη" προεκλογική περίοδο. Ρεαλιστικός στόχος του ΚΙΝΑΛ είναι να πλησιάσει, όσον αφορά την εκλογική του επιρροή, τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και να θέσει εν αμφιβόλω την "πρωτοκαθεδρία" του τελευταίου στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Κάτι τέτοιο, φαντάζει δύσκολο αλλά, σύμφωνα με στελέχη του ΚΙΝΑΛ, δεν είναι ακατόρθωτο.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.