Επικαιροτητα

Διακοπή στο Περιφερειακό Συμβούλιο, εν μέσω αντιπαράθεσης (vid.)

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης- Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Πριν από λίγο, η συνεδρίαση διεκόπη, μετά από απόφαση του Προέδρου του σώματος, κ. Μαλτέζου, λόγω έντασης που δημιουργήθηκε, μετά από αίτημα της Περιφερειακής Συμβούλου, κ. Σπυριδάκου, η οποία αντικαταστάθηκε πρόσφατα στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, αλλά χωρίς, κατά την ίδια, ν' ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία. 

Η κ. Σπυριδάκου ήταν μέλος της παράταξης του κ. Νίκα αλλά έχει ανεξαρτητοποιηθεί εδώ και μήνες, μάλιστα εμφανίζεται να πρόσκειται στην παράταξη του κ. Τατούλη, χωρίς να έχει "προσχωρήσει" σ' αυτήν επίσημα.

Πριν τη διακοπή, είχαμε την..."καθιερωμένη" αντιπαράθεση μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, κ. Σκαντζού και της κ. Νικολάκου, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Mετά την ολιγόλεπτη διακοπή, η συζήτηση περί του αν θα πρέπει να τεθεί το αίτημα της κ. Σπυριδάκου σε ψηφοφορία- γεγονός που δεν αποδέχεται ο Πρόεδρος του σώματος, καθώς δεν θεωρεί πως υφίσταται "θέμα", καθώς πρόκειται γι' απόφαση ενός άλλου αιρετού σώματος (ΕΝ.Π.Ε.) και η κ. Σπυριδάκου προέβη, απλά, σ' ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου. 

"Διαδικαστικό" αλλά και, εξόχως, πολιτικό το ζήτημα, καθώς παρατάξεις της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν πως η ΕΝ.Π.Ε έλαβε την απόφαση, μετά από "ελλιπή" ενημέρωσή της από την Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, κ. Σκαντζός, υποστήριξε πως η αντίδραση της αντιπολίτευσης έχει σκοπό, γι' άλλη μια φορά, την "υποβάθμιση" του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ο κ. Τατούλης, από την πλευρά του, ζήτησε από το Προεδρείο να κρατήσει την "πρέπουσα ουδέτερη στάση". 

Mετά από εκατέρωθεν κατηγορίες κι εκφράσεις, τουλάχιστον, απρεπείς για οιοδήποτε συλλογικό, αιρετό όργανο (" κάτσε κάτω, ρε- "βούλωστο" κλπ), ο κ. Μαλτέζος διέκοψε για δεύτερη φορά το Συμβούλιο, αφαιρώντας το λόγο από τον κ. Τατούλη!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.