Επικαιροτητα

Πέθανε ο Βαγγέλης Παπαθανασίου

Φωτογραφία: enikos.gr

Ο διάσημος Έλληνας συνθέτης- γνωστός παγκοσμίως ως "Vangelis"- πέθανε στη Γαλλία, σε ηλικία 79 ετών

Νοσηλευόταν σε νοσοκομείο, όντας πάσχων από κορωνοϊό. Η είδηση έχει προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση, ειδικά στους "κόλπους" του καλλιτεχνικού κόσμου. Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου ήταν ένας από τους πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής μουσικής- και όχι μόνο- παγκοσμίως, ενώ αφήνει πίσω του τεράστια πολιτιστική παρακαταθήκη, τόσο για τα soundtracks που συνέθεσε για κλασσικές ταινίες-  "Blade Runner", "Chariots of fire", "1492- Χριστόφορος Κολόμβος", "Alexander", "El Greco" κ.α-, όσο και για την πορεία του με μουσικά σύνολα όπως οι πρωτοποριακοί "Afrodite's Child".

Είχε τιμηθεί με Όσκαρ, για τη μουσική της ταινίας "Chariots of fire" (Οι δρόμοι της φωτιάς). 

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε τα συλληπητήριά του, μέσω της παρακάτω ανάρτησης:

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου δεν είναι, πια, κοντά μας. Για όλον τον κόσμο, η θλιβερή είδηση δηλώνει πως το παγκόσμιο μουσικό στερέωμα έχασε τον διεθνή Vangelis. Τον πρωτεργάτη του ηλεκτρονικού ήχου, των Όσκαρ, της Μυθωδίας και των μεγάλων επιτυχιών. Για εμάς του Έλληνες, όμως, που ξέρουμε ότι το δεύτερο όνομά του ήταν Οδυσσέας, σημαίνει ότι ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι του στους Δρόμους της Φωτιάς. Από εκεί θα μας στέλνει πάντα τις νότες του.

Διαβάστε το πλήρες βιογραφικό του διάσημου Έλληνα συνθέτη εδώ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.