Επικαιροτητα

Η "Καθημερινή" για το καταφύγιο για τα αδέσποτα στην Τρίπολη

Φωτογραφία: kathimerini.gr

Ρεπορτάζ με σχετικές φωτογραφίες το οποίο υπογράφει η γνωστή δικαστική συντάκτρια Ιωάννα Μάνδρου.

Για τραγική εικόνα συνολικά στον νομό Αρκαδίας, στον τομέα της διαχείρισης του συγκεκριμένου ζητήματος, γίνεται λόγος σε σημερινό (17/06/2022) ρεπορτάζ το οποίο δημοσιεύει η εφημερίδα "Καθημερινή". 

Πιο συγκεκριμένα το ρεπορτάζ αναφέρει: "Ο δήμαρχος Κων. Τζιούμης, για να μην έχει την τύχη του ομολόγου του στη Σπάρτη, αξιοποίησε τις δυνατότητες που παρέχονται και κατασκεύασε ένα καταφύγιο για τα αδέσποτα σκυλάκια, το οποίο καλύπτει σύγχρονες προδιαγραφές. Οι εικόνες με τα ζωάκια που είναι περιποιημένα αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. 

Ωστόσο, στον δήμο της Τρίπολης που περιλαμβάνει δεκάδες κοινότητες η κατάσταση με τα δεσποζόμενα αλλά και τα αδέσποτα ζώα, συντροφιάς η παραγωγής, είναι πραγματικά απελπιστική. Εκατοντάδες σκυλάκια και γάτες λιμοκτονούν στα χωριά, χωρίς οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης να κάνουν το παραμικρό.

Οι κακοποιήσεις με δεμένα ζώα, βρώμικα, νηστικά, αδέσποτα χωρίς τροφή και νερό, οι δηλητηριάσεις με φόλες, τα εκατοντάδες κουτάβια από αστείρωτα ζώα που γεννάνε διαρκώς, είναι η τραγική πραγματικότητα μιας ιστορικής περιοχής που βρίσκεται ακόμα – σε ότι αφορά τα ζώα- στον μεσαίωνα".

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.