Επικαιροτητα

Ευρωκοινοβούλιο: Ψήφισμα- "κόλαφος" για φυσικό αέριο και πυρηνική ενέργεια

Φωτογραφία: istockphoto.com

Επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου χαρακτηρίζουν φυσικό αέριο και πυρηνική ενέργεια "μη βιώσιμες περιβαλλοντικά"

Ειδικότερα, οι Επιτροπές Περιβάλλοντος και Οικονομικών Υποθέσεων εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν) για τη διαμόρφωση του κανονισμού Ταξινομίας της Ένωσης, όσον αφορά τις πηγές ενέργειας.

Τα μέλη των δύο επιτροπών αναγνωρίζουν, μεν, τη σημασία των δύο τεχνολογιών στη διασφάλιση σταθερής παροχής ενέργειας, ωστόσο, όπως αναφέρουν, το φυσικό αέριο και η πυρηνική ενέργεια δεν μπορούν να θεωρούνται ως τεχνολογίες που πληρούν τα κριτήρια των περιβαλλοντικά βιώσιμων οικονομικών δραστηριοτήτων.

Το ψήφισμα-απόφαση θα προωθηθεί στην ολομέλεια του Ιουλίου, ενώ Ευρωκοινοβούλιο και Συμβούλιο πρέπει να αποφασίσουν έως τις 11 Ιουλίου εάν θα θέσουν βέτο στην πρόταση της Επιτροπής.

Αν η απόλυτη πλειοψηφία των μελών του ΕΚ (τουλάχιστον 353 ευρωβουλευτές) εγκρίνει το ψήφισμα, η Επιτροπή θα πρέπει είτε να αποσύρει την πρόταση είτε να επανέλθει με τροποποίησή της.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.