Επικαιροτητα

Από αύριο στην Παλαιόχουνη τα απορρίμματα της Γορτυνίας

Φωτογραφία: ppel.gov.gr

Από αύριο Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2022, απορρίμματα από τον Δήμο Γορτυνίας θα προωθούνται στη μονάδα διαχείρισης στην Παλαιόχουνη

Αυτό προβλέπει σχετικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον πιο πάνω αρκαδικό δήμο που υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και τον δήμαρχο Στάθη Κούλη.

Η ρύθμιση αυτή έχει απολύτως προσωρινό χαρακτήρα και αποσκοπεί στο να αποφευχθεί η δημιουργία προβλημάτων στον εν λόγω δήμο, ο οποίος -με βάση τον σχεδιασμό στο πλαίσιο της ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης απορριμμάτων θα πρέπει, όπως και ο Δήμος Μεγαλόπολης- να κατευθύνει προς διαχείριση τα απορρίμματά του στην μονάδα της Καλλιρρόης, στη Μεσσηνία, η οποία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

“Είναι απορίας άξιον, πάντως, με ποιο σκεπτικό οι δύο δήμοι της Αρκαδίας, που απέχουν ελάχιστα από την Παλαιόχουνη, εξαιρέθηκαν από την πρώτη διαχειριστική ενότητα -οι δήμοι της οποίας εξυπηρετούνται από την εν λόγω μονάδα” δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.