Επικαιροτητα

Η Ελληνική φέτα "δικαιώθηκε" στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Φωτογραφία: dreamstime.com

Απόφαση "σταθμός" του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου καταδίκασε τη Δανία και "άνοιξε" το δρόμο γι' αντίστοιχη "προστασία" Ελληνικών προϊόντων όπως η Ελιά Καλαμών.

Ουσιαστικά, η σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου ορίζει πως δεν μπορούν οι επιχειρήσεις κάποιας χώρας της Ε.Ε. να χρησιμοποιούν κατοχυρωμένη ονομασία ΠΟΠ ( όπως αυτή του τυριού "φέτα") κατά τη διάρκεια εξαγωγής του προϊόντος σε τρίτες χώρες- εκτός, δηλαδή, Ε.Ε.

Η παραπάνω αθέμιτη και παράνομη, επί της ουσίας, πρακτική, χρησιμοποιείται από πολλές επιχειρήσεις χωρών της Ένωσης, προκειμένου να "οικειοποιηθούν" την άριστη φήμη που έχουν Ελληνικά προϊόντα όπως η φέτα, η Ελιά Καλαμών, το Ελληνικό λάδι κ.λ.π.

Η Δανία, εν προκειμένω, κρίθηκε ένοχη διότι δεν πήρε μέτρα για ν' αποτρέψει την παραπάνω πρακτική. Η χώρα ισχυρίστηκε πως η εξαγωγή δανέζικων προϊόντων με τον χαρακτηρισμό "φέτα" σε τρίτες χώρες, δεν είναι παράνομη. Το Δικαστήριο δεν δέχθηκε τον ισχυρισμό αυτό. 

Η απόφαση του Δικαστηρίου είναι ένα σοβαρό "δεδικασμένο" που μπορεί ν' αξιοποιηθεί δεόντως από την Ελληνική Πολιτεία, προκειμένου να προστατευτούν τα Ελληνικά προϊόντα ΠΟΠ. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.