Επικαιροτητα

Mεταβίβαση αυτοκινήτου μ' ένα ¨κλικ"!

Φωτογραφία: αρχείου tripolis.gr

Παρουσιάστηκαν σήμερα, Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2022, τόσο η "ψηφιακή μεταβίβαση αυτοκινήτου" όσο και η πλατφόρμα MyAuto

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου από τους υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη και Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, ο δεύτερος τόνισε πως «περιορίζουμε την γραφειοκρατία και εξοικονομούμε σημαντικούς πόρους για τη δημόσια διοίκηση, βγάζουμε το υπουργείο από έναν ψηφιακό Μεσαίωνα. Σήμερα σπάμε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που σε πολλές περιπτώσεις που διαιώνιζαν φαινόμενα αδιαφάνειας και διαπλοκής».

Όσον αφορά στην υπηρεσία MyAuto είπε ότι με αυτόν τον τρόπο «εκμηδενίζουμε τον χρόνο, το κόστος και εκμηδενίζουμε την μεγάλη προσπάθεια που κάνει ένας ιδιοκτήτης για να αποκτήσει την συνολική εικόνα των δεδομένων του οχήματός του». Όσον αφορά στην ψηφιακή μεταβίβαση αυτοκινήτων υπογράμμισε ότι «απλοποιείται μια διαδικασία η οποία πραγματικά ταλαιπωρούσε τους πολίτες. Το ζητούμενο μας είναι κάθε δράση, κάθε απόφαση πρέπει να βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών».

Από την πλευρά του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης επεσήμανε ότι «στις μεταβιβάσεις αυτοκινήτων πλέον γίνεται μια διαδικασία η οποία περιλαμβάνει απλουστεύσεις στον πυρήνα της, καθώς αντλούνται πολλά έγγραφα αυτόματα» και είπε χαρακτηριστικά ότι ήδη τις πρώτες κιόλας ώρες που ανέβηκε η υπηρεσία έγιναν ψηφιακά δυο μεταβιβάσεις. Για το MyAuto πρόσθεσε ότι «μπορείς να βλέπεις όλα τα στοιχεία του οχήματός σου με έναν εύληπτο, ψηφιακό τρόπο μέσω του gov.gr. Αυτό που πρακτικά προσπαθούμε να κάνουμε είναι να θέσουμε την χώρα σε κίνηση».

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε ότι «οι υπηρεσίες που παρουσιάζονται έχουν να κάνουν περισσότερο προσιτή την σχέση του πολίτη με τις δημόσιες υπηρεσίες σε ένα πεδίο που παραδοσιακά υπήρχαν και υπάρχουν πολλές παθογένειες». Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στις μέχρι σήμερα δράσεις των δυο υπουργείων και έκανε λόγο για εποικοδομητική συνεργασία και έναν ψηφιακό χάρτη «που μας προσφέρει δεδομένα που δεν είχαμε μέχρι σήμερα και είναι πολύτιμος σύμβουλός μας για τις επόμενες αποφάσεις».

Παρουσιάζοντας τα βήματα για την ψηφιακή μεταβίβαση αυτοκινήτων ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδας Χριστόπουλος υπογράμμισε ότι «όλες οι πληροφορίες θα αντλούνται αυτόματα από τα αντίστοιχα μητρώα».

Πηγή: enikos.gr

 

Δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.