Επικαιροτητα

Παρέμβαση Μητσοτάκη για τη λίμνη Τάκα ζήτησε ο Π. Νίκας

Φωτογραφία: ppel.gov.gr

"Καίει" την Περιφέρεια το ιδιοκτησιακό καθεστώς και οι αρμοδιότητες στην περιοχή.

Το θέμα της ανάπτυξης υδατοδρομίων στη χώρα μας αποτέλεσε το αντικείμενο ευρείας τηλεδιάσκεψης που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας -όπως και οι ομόλογοί του από την υπόλοιπη Ελλάδα- είχε αργά το μεσημέρι της Τρίτης 19 Ιουλίου με τον υπουργό Επικρατείας Ακη Σκέρτσο, τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο και τον γενικό γραμματέα Συντονισμού της Κυβέρνησης Θανάση Κοντογεώργη.

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας εξέφρασε ικανοποίηση από την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει την αδειοδότηση των υδάτινων πεδίων, η αρμοδιότητα της οποίας -όπως γνωστοποιήθηκε στη συνάντηση- μεταφέρεται από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ενώ συντονιστικό ρόλο θα έχει το Γραφείο του πρωθυπουργού.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο θέμα της λίμνης Τάκα -για την αναβάθμιση της περιοχής της οποίας η Περιφέρεια έχει διαθέσει σημαντικές πιστώσεις, ενώ επιδιώκει και τη δημιουργία υδατοδρομίου- όπου το ιδιοκτησιακό καθεστώς και οι αρμοδιότητες είναι περίπλοκες, ζητώντας να επιληφθεί το γραφείο του πρωθυπουργού για να απεμπλακεί η υπόθεση αυτή, σύμφωνα με όσα αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου που εξεδόθη.

Αναφορικά με τον γενικότερο σχεδιασμό της Περιφέρειας ως προς τα υδατοδρόμια, θέμα εντεταλμένος με το οποίο είναι ο περιφερειακός σύμβουλος Τάσος Γανώσης, ο Π. Νίκας σημείωσε ότι πέρα από την Πύλο και την Καλαμάτα -για τα υδατοδρόμια στις οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες- επιδίωξη είναι να δημιουργηθούν τέτοιες υποδομές και στην ανατολική Πελοπόννησο, ώς το Λουτράκι, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια είναι πρόθυμη να αναλάβει το κόστος των σχετικών φακέλων και ενδεχομένως ορισμένων απαιτούμενων υποδομών.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.