Επικαιροτητα

ΔΕΗ: Δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσει η Μεγαλόπολη 3

Οριστική απάντηση έδωσε με έγγραφό της στη Βουλή η ΔΕΗ αναφορικά με το τι προτίθεται να κάνει με τη μονάδα 3 της Μεγαλόπολης.

Είχε προηγηθεί ερώτηση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με την οποία ο βουλευτής Οδ. Κωνσταντινόπουλος σημείωνε ότι το ΥΠΕΝ δήλωσε τον Ιούλιο πως για την μονάδα 3 γίνεται μελέτη και ότι η ΔΕΗ θα κάνει εκτίμηση κόστους οφέλους πριν αποφασίσει για το μέλλον της.

Όλα αυτά ενώ η ενεργειακή κρίση έχει οδηγήσει σε ανάγκη για ενισχυμένη παραγωγή από τις λιγνιτικές μονάδες ώστε να μειωθεί η εξάρτηση από το ακριβό φυσικό αέριο.

Στο έγγραφο που μεταβίβασε η ΔΕΗ αναφέρει σχετικά ότι η Μεγαλόπολη 3 είναι η παλαιότερη μονάδα του συστήματος, έχοντας εξαντλήσει τον ωφέλιμο χρόνο ζωής της.

Η παλαιότητα και τα χαρακτηριστικά της την καθιστούν πρακτικά μη ανταγωνιστική και για αυτό τα τελευταία δύο έτη δεν εντάχθηκε στο σύστημα, αλλά λειτούργησε μόνο για λίγες ημέρες τον Αύγουστο του 2021 όταν παρουσιάστηκε έκτακτη ανάγκη στήριξης του συστήματος λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών.

Για τους ίδιους λόγους η μονάδα δεν εντάχθηκε σε καθεστώς παρέκκλισης λειτουργίας όπως οι λοιπές λιγνιτικές μονάδες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.