Επικαιροτητα

Περιφερειακό Συμβούλιο: Τα.. "αρραβωνιάσματα" και η μεταφορά των νηπίων

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης", ευχήθηκε "καλό χειμώνα" στη σημερινή, 17η τακτική συνεδρίαση του Πε.Συ. Πελοποννήσου και μετά "περιέγραψε" τη θεματολογία της επερχόμενης σεζόν!

Ο κ. Γόντικας αναφέρθηκε σε "βουλευτικές εκλογές" και "αρραβωνιάσματα του Τατούλη με Σαμαρά και Βλάσση", -στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022- ενώ, βέβαια, το θέμα για το οποίο πήρε το λόγο αφορούσε τη μεταφορά μαθητών, νηπιακής ηλικίας, στη Μεσσηνία, τα οποία, όπως έγινε γνωστό, πρόκειται να μεταφέρονται με λεωφορεία στο σχολείο- παρά το πολύ νεαρό της ηλικίας τους.

"Παρών" ήταν και ο Πρόεδρος Τ.Κ. στη Μεσσηνία, ο οποίος ανέφερε πως εκπροσωπεί και τους "αγανακτισμένους γονείς". Να σημειώσουμε πως τα εν λόγω νήπια είναι 9 και τα ταξί που εξυπηρετούν την περιοχή δεν μπορούν να τα μεταφέρουν. Ο κ. Καπέλιος, εκ της Περιφερειακής Αρχής, απάντησε πως τα νήπια θα μεταφέρονται με ασφάλεια στα σχολικά τους συγκροτήματα.

Το θέμα προκάλεσε ένταση, στο πλαίσιο της συνεδρίασης, καθώς υπήρξαν αντοδράσεις τόσο από την κ. Νικολάκου, όσο και από τον Πρόεδρο της Τ.Κ. της Μεσσηνίας, αλλά και από παρευρισκόμενους επαγγελματίες οδηγούς ταξί.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Μαλτέζος, είπε πως το θέμα πρέπει να έρθει ως "τακτικό" σε επόμενη συνεδρίαση, αναφέροντας, ωστόσο, πως πρέπει ν' αποτελεί εισήγηση "αντιπολιτευομένων παρατάξεων". Ουσιαστικά, παρατάξεις της Αντιπολίτευσης ζητούν ν' "ανατραπεί" ο υφιστάμενος δδιαγωνισμός για τη μεταφορά των συγκεκριμένων μαθητών στη Μεσσηνία, αναφέροντας πως δεν ακολουθείται η ίδια πρακτική σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες και δεν τίθεται έτσι "σε αμφιβολία" η ασφάλεια μαθητών, όπως θα συμβεί στη Μεσσηνία με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Νίκας, υποστήριξε πως οι υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν λειτουργήσει "σύμφωνα με το νόμο"- γεγονός που προκάλεσε νέες αντιδράσεις εκ μέρους του κ. Γόντικα και της κ. Νικολάκου, με την τελευταία να ρωτά "γιατί δεν γίνεται και στη Μεσσηνία ότι γίνεται στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες;".

Ο κ. Νίκας απάντησε πως το θέμα είναι "σύνθετο" και "συνδέεται" με διάφορα συμφέροντα, κάλεσε δε τους εκπρόσώπους της Αντιπολίτευσης να μην "πουλάνε ευαισθησία", υποστηρίζοντας, ουσιαστικά, πως τα "χέρια" της Περιφερειακής Αρχής είναι "δεμένα" στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ορισμένως, ο κ. Νίκας κάλεσε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Μεταφοράς Μαθητών- τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Λαμπρόπουλο- να συγκαλέσει σχετική συνεδρίαση (Η Επιτροπή είναι 16μελής και σ' αυτή συμμετέχουν, εκτός από τους αιρετούς, και υπηρεσιακοί παράγοντες).

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.