Επικαιροτητα

Στη Βουλή η καταστροφή στη ντομάτα της Κανδήλας

Φωτογραφία: ertnews.gr

Άμεσες ενέργειες για την αποζημίωση των παραγωγών ζητεί με ερώτηση που κατέθεσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Σε δελτίο Τύπου που απέστειλε ο βουλευτής Αρκαδίας και Ε' Αντιπρόεδρος της Βουλής δημοσιοποίησε την ερώτηση που κατατέθηκε:

Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά

Θέμα: Καταστροφή της γεωργικής παραγωγής στην Κανδήλα λόγω χαλαζόπτωσης

Κύριε Υπουργέ,

Οι παραγωγοί ντομάτας στην Κανδήλα του Ν. Αρκαδίας βρίσκονται σε απόγνωση αφού τις  τελευταίες δέκα ημέρες, οι ισχυρές χαλαζοπτώσεις και συνεχόμενες βροχοπτώσεις, έχουν ως αποτέλεσμα την ολική καταστροφή της καλλιέργειας. Όλη η φετινή παραγωγή ντομάτας δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί, σε μια περίοδο που είναι σε εξέλιξη η συγκομιδή. Με τη φετινή σοδειά να χάνεται, πολύς κόσμος που ζει από την παραγωγή ντομάτας και ως εκ τούτου αποτελεί γι’ αυτούς τη βασική πηγή εσόδων είναι σε απόγνωση. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψιν το βαρύ χειμώνα που έρχεται, ιδιαίτερα σε ένα ορεινό χωριό και την ακρίβεια που καλπάζει, τότε γίνεται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη για άμεση εκτίμηση των ζημιών και αποζημίωση των παραγωγών.

Ως εκ τούτου ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Πότε θα γίνει η εκτίμηση των ζημιών από τη χαλαζόπτωση και θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί ντομάτας;

Αθήνα, 01.09.2022
Ο ερωτών Βουλευτής
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.