Επικαιροτητα

Φιλοζωϊκές κατά αντιδημάρχου Μεγαλόπολης

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, που εκπροσωπεί συνολικά 80 σωματεία, κάνει λόγο για παράνομες και αυθαίρετες ενέργειες του κ. Σακελλαριάδη. 

Ο κτηνίατρος, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, χρησιμοποίησε αήθεις εκφράσεις, όπως "να πάρετε τα χάπια της πίεσης".

Αναλυτικά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης:

Αυτή ήταν η τελική απάντηση του Αντιδημάρχου, που συνοδεύτηκε από ένα ηχηρό κλείσιμο του τηλεφώνου, στη τηλεφωνική επικοινωνία που προσπάθησε να έχει η ΠΦΠΟ χθες το απόγευμα, αναφορικά με την απομάκρυνση αύριο μεγάλου αριθμού σκύλων από την οικία της Φ.Κ., πρώην προέδρου του φιλοζωικού Μεγαλόπολης, ο οποίος δεν υφίσταται πλέον.

Για την ιστορία του θέματος τα ζώα αυτά τα «φόρτωσε» στην Φ.Κ. η προηγούμενη Δημοτική Αρχή , όταν η Κτηνιατρική Υπηρεσία σφράγισε το χώρο που τα είχε, τα παλιά σφαγεία, πραγματικά «σφαγεία» για τον αριθμό των αδέσποτων ζώων, που ζούσαν εκεί μέσα μια βασανιστική ζωή.

Την Παρασκευή 02/09 η Φ.Κ. επικοινώνησε με την Ομοσπονδία ενημερώνοντάς την, ότι ο Δήμος αρνείται να της πει πού θα πάνε τα ζώα αύριο, που θα τα απομακρύνει ο Δήμος, αφού τα έχει τόσο καιρό μαζί της και ανησυχεί γι αυτά.

Να σημειώσουμε, ότι τα ζώα αυτά απομακρύνονται με Εισαγγελική Διάταξη, η οποία εκδόθηκε πριν από ενάμιση χρόνο, ήτοι τον Μάρτιο του 2021, παρέμενε ανεκτέλεστη και οι αρμόδιοι του Δήμου την ενεργοποιούν τώρα, προφανώς για να εξυπηρετήσουν κάποιο/ους καταγγέλλοντα/ες, όπως κατά πάγια τακτική κάνει η μεγάλη πλειοψηφία των Δήμων .

Αφού επισημάνουμε, ότι η 5μελης επιτροπή του Δήμου δεν λειτουργεί, η ΠΦΠΟ λόγω του σοβαρού, άμεσου και εκτάκτου θέματος επικοινώνησε με τον εν λόγω Αντιδήμαρχο και κτηνίατρο, με μοναδικό στόχο να μάθουμε, που θα πάνε τόσα ζώα.

Θεωρούμε δε σκόπιμο να αναφέρουμε και τα παρακάτω :

1. Στο άκουσμα της λέξης φιλοζωική ομοσπονδία ο κύριος αυτός ήταν σα να τον κτύπησε κεραυνός. Άρχισε να εκνευρίζεται αμέσως, να φωνάζει , να ισχυρίζεται πράγματα που δεν στέκουν νομικά, χωρίς καν να ακούει τον αντίλογό μας .

2. Επικαλείτο ωρυόμενος συνέχεια την εισαγγελική παραγγελία, στην οποία ο Δήμος δεν πειθάρχησε επί ενάμιση χρόνο και αποφάσισε να την εκτελέσει τώρα.

3. Επικαλείτο επίσης παρελκυστικά την εισαγγελική παραγγελία για να μην απαντήσει στο αμείλικτο ερώτημά μας, πού θα πάνε τα ζώα, ενώ η εισαγγελική διάταξη διέταζε μόνο την απομάκρυνση χωρίς να ορίζει που θα πάνε αυτά, αφού αυτό το ορίζει ο αστικός νόμος,  ούτε τον καλούσε φυσικά να παρανομήσει και να μην εφαρμόσει την νομοθεσία.

4. Η αγένειά του, ο μη σεβασμός προς τον συνομιλητή του, ο ετσιθελισμός του δηλώνουν τον πολιτισμό του και καθιστούν σαφές, ότι δεν μπορεί να διαχειρίζεται τόσο ευαίσθητα θέματα, που έχουν να κάνουν με την ίδια έννοια της ζωής.

Ζητάμε και απαιτούμε να εφαρμοστεί ο νόμος και:

- Να συγκληθεί άμεσα η αδρανοποιημένη 5μελής επιτροπή, να ενημερωθεί για κάθε πτυχή του θέματος και να αποφασίσει.

- Να απομακρυνθούν τα ζώα, μόνο όταν θα έχουν βρεθεί οι κατάλληλοι και σύννομοι χώροι και πρωτίστως όταν οι χώροι αυτοί πληρούν στο ακέραιο την ευζωία των ζώων αυτών.

- Να μην αγγίξουν σήμερα ούτε τρίχα από τα ανυπεράσπιστα ζώα.

Ζητάμε από τους 2 εκπροσώπους των φιλοζωικών συλλόγων να μεταβούν αύριο πρωί και έγκαιρα για να τα προστατεύσουν από τον ετσιθελισμό ακατάλληλων και απαράδεκτων αντιδημάρχων.

Τέλος ζητάμε από την Εισαγγελία να ελέγξει και να αποδώσει ευθύνες, αν υπάρχουν, γιατί ο Δήμος δεν εκτέλεσε και απείθησε στην εισαγγελική εντολή επί 18 μήνες και τι τον ώθησε να το κάνει τώρα και με αυτόν τον παράνομο τρόπο.

Ζητάμε από την Εισαγγελία, να μην επιτρέψει τις παράνομες πράξεις και παραλείψεις της δημοτικής αρχής και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Τα ζώα δεν είναι αντικείμενα για να τα χρησιμοποιεί, όπως θέλει ο κάθε απαράδεκτος Δήμαρχος , Αντιδήμαρχος, ή κάθε εμπλεκόμενη αρχή.

Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (80 Σωματεία)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.