Επικαιροτητα

Περιφ. Συμβούλιο: Διαμαρτυρία οδηγών ταξί (vid)

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Επαγγελματίες οδηγοί διαμαρτύρονται για τη διαδικασία που έχει ακολουθηθεί όσον αφορά το διαγωνισμό για τη μεταφορά μαθητών στη Μεσσηνία

Με αυτό το θέμα, ξεκίνησε, ουσιαστικά, η συνεδρίαση της Τετάρτης, 14ης Σεπτεμβρίου 2022, του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, στον πρώτο όροφο του Πνευματικού Κέντρου της Τρίπολης.

Οι οδηγοί ταξί, μέσω του εκπροσώπου τους (φωτ. κάτω), υποστήριξαν πως οι προσφορές των ταξί δεν ανοίχτηκαν καν, από μέρους της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, ενώ και στις περιπτώσεις ακόμα που η μεταφορά γίνεται με ταξί, η οικονομική ενίσχυση είναι ανεπαρκής.

Επί της ουσίας, οι οδηγοί ταξί θεωρούν πως η σχετική Κ.Υ.Α. (κοινή υπουργική απόφαση), σχετικά με τη διαγωνιστική διαδικασία για τη μεταφορά μαθητών, ευνοεί τις επιχειρήσεις των Κ.Τ.Ε.Λ.- μέσω της ομαδοποίησης της μεταφοράς- με αποτέλεσμα να θίγονται οι ίδιοι αλλά και ν' απειλείται η ασφάλεια μαθητών μικρής ηλικίας που μεταφέρονται μαζί με μεγαλύτερα παιδιά.

Αυτό "υπονόησαν" και εκπρόσωποι αντιπολιτευομένων παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενώ ειδικά η παράταξη του κ. Τατούλη υποστήριξε πως, επί των ημερών της, οι αντίστοιχες μεταφορές γίνονταν απρόσκοπτα, χωρίς να υπάρχουν "σκιές" όσον αφορά τους διαγωνισμούς.

Οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αρχής, υποστήριξαν πως η διοίκηση αντιμετώπισε με απόλυτη ευαισθησία τη μεταφορά των μαθητών, γνωρίζοντας, όμως, πως έχει συγκεκριμένα χρήματα να διαθέσει και συγκεκριμένες νομικές διατάξεις ν' ακολουθήσει. Όπως σημείωσε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, Χρήστος Λαμπρόπουλος, το συγκεκριμένο θέμα που αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, η Οικονομική Επιτροπή έχει λάβει σχετική απόφαση.

Σε κάθε περίπτωση, προκλήθηκε ένταση, λόγω και της παρουσίας πολλών οδηγών ταξί στην αίθουσα του Συμβουλίου, με αποτέλεσμα να υπάρξει και σύντομη διακοπή της συνεδρίασης.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.