Επικαιροτητα

Ιταλικές εκλογές: Τα exit polls "δείχνουν" ακροδεξιά Κυβέρνηση

Φωτογραφία: Tik Tok/ AP

Η Ιταλία λέει στην Ε.Ε.: "Ξυπνήστε!"..;

Εφόσον επιβεβαιωθούν τα exit polls, η τρίτη ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης και μια από τις 20 ισχυρότερες στον πλανήτη, οδεύει προς μια ακραία συντηρητική Κυβέρνηση, για πρώτη φορά μετά τον Β' ΠΠ.

Η κ. Τζόρτζια Μελόνι (φωτ. με..πεπόνια στα χέρια...), ηγέτιδα ενός "λαϊκιστικού" συνασπισμού δεξιών κομμάτων, κατάφερε, απ' ότι δείχνουν όλα τα δεδομένα, να πείσει την πλειοψηφία των Ιταλών- τουλάχιστον, όσων έκαναν τον "κόπο" να ψηφίσουν, διότι το ποσοστό αποχής έφθασε σε υψηλά επίπεδα στις σημερινές εκλογές, της Κυριακής, 25ης Σεπτεμβρίου 2022.

Ειδικότερα, η κ. Μελόνι, σύμφωνα με τη RAI- την κρατική τηλεόραση της Ιταλίας-, συγκεντρώνει ένα ποσοστό μεταξύ 22-26 %. Μαζί με τους δεδηλωμένους εταίρους της, συγκεντρώνει ποσοστό μεταξύ 41-45%. Μένει ν' αποδειχθεί πόσο "στέρεη" είναι αυτή η "συμμαχία", βέβαια...

Παρά ταύτα, είναι σίγουρο πως το, αναμενόμενο, "σοκ" για την Ευρώπη θα έχει ποικίλες συνέπειες, καθώς οι δυο κύριοι εταίροι της κ. Μελόνι είναι οι, γνωστοί και μη εξαιρετέοι, κ. Σαλβίνι και Μπερλουσκόνι....

Η συνέχεια αναμένεται μ' εξαιρετικό ενδιαφέρον, ενώ είναι βέβαιο πως και η Ελληνική Κυβέρνηση θα επιδιώξει να παρουσιάσει το Ιταλικό "παράδειγμα" ως μια "τραγική" συνέπεια της υιοθέτησης του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής που, "αναπόφευκτα", οδηγεί σε αστάθεια, μέσω και της "κόπωσης" ενός εκλογικού σώματος..

Σε κάθε περίπτωση, οι Ιταλικές εκλογές είναι, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, ένα ακόμα παράδειγμα της δυσαρέσκειας αλλά και του μένους που χαρακτηρίζει, πλέον, πολλούς Ευρωπαίους πολίτες απέναντι στην Ε.Ε., τις αβελτηρίες της, τις καθυστερήσεις της και, κυρίως, την ανισότητα που, δυστυχώς, φαίνεται να επιφέρουν και οι αποφάσεις της "γραφειοκρατίας" των Βρυξελλών επάνω στα κοινωνικά σύνολα των κρατών μελών.

Σίγουρα, οι επόμενες εβδομάδες αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η Ε.Ε. θα πρέπει να διαχειριστεί μια "ενδογενή" κρίση αξιοπιστίας, πλέον...

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.