Επικαιροτητα

"Ημέρα ντροπής για τη Βουλή και τη Δημοκρατία"

Φωτογραφία: αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τις "υποκλοπές"- Οργισμένες ανακοινώσεις από την αντιπολίτευση

Με την κατάθεση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, έλαβαν τέλος οι εργασίες της Επιτροπής που κλήθηκε να διερευνήσει την πολύκροτη υπόθεση των παρακολουθήσεων από την Ε.Υ.Π., η δημοσιοποίηση των οποίων προκάλεσε την παραίτηση 2 στελεχών της Κυβέρνησης.

Το λόγο έχουν τώρα οι κοινοβουλευτικές ομάδες, οι οποίες θα πρέπει μέσα σε διάστημα 10 ημερών να παραδώσουν τα- εν πολλοίς, "αναμενόμενα"...- πορίσματά τους, έτσι ώστε, κατόπιν, να διεξαχθεί ειδική συνεδρίαση της Βουλής.

Οκ. Ανδρουλάκης υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως "υπάρχει διπλό σκάνδαλο, παρακολούθησης και συγκάλυψης".

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναφέρει πως "Η σημερινή είναι μέρα ντροπής για το Ελληνικό Κοινοβούλιο και την Δημοκρατία , αλλά το θέμα δεν κλείνει εδώ. Αναμένεται η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας , όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες, ορατοί και αόρατοι καθώς και τα πολιτικά πρόσωπα  που εμπλέκονται, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις."

Ο δε Βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, αναφέρει, σχετικά με τη λειτουργία της Επιτροπής :

"Οι εργασίες της αποτέλεσαν το "κερασάκι στην τούρτα" της μεθοδευμένης συγκάλυψης των υποθέσεων, του αποπροσανατολισμού με επιλεκτικές διαρροές ένθεν κακείθεν, οι οποίες σκοπό έχουν να συσκοτίσουν την υπόθεση, να αφήσουν στο απυρόβλητο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο και την ασύδοτη δράση των εγχώριων και ξένων μυστικών υπηρεσιών, των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών".

Αξίζει να σημειώσουμε πως σημερινή- 30/9/2022- εφημερίδα, αναφερόμενη στα συμπεράσματα δημοσκόπησης της εταιρείας Metron Analysis που παρουσιάστηκε χθες στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, υποστηρίζει πως η κοινή γνώμη δεν ασχολείται, πλέον, με την συγκεκριμένη υπόθεση..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.