Επικαιροτητα

Προεκλογική "κόντρα" Νίκα- Τατούλη

Φωτογραφία: arcadia938.gr

19η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πελοποννήσου- Τρίπολη 3 Οκτωβρίου 2022

Ένα, υποτιθέμενα, "τυπικό" θέμα, αυτό της αναμόρφωσης προϋπολογισμού, προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των κ. Νίκα και Τατούλη, με αναφορές σε γεγονότα που συνέβησαν πριν το 2019, αλλά και προσωπικές κατηγορίες, εκατέρωθεν.

Η "πολιτική" αντιπαράθεση, εστιάστηκε στο εκλογικό σύστημα- την απλή αναλογική, η οποία μονίμως "δαιμονοποιείται" από τον κ. Νίκα-, αλλά και στις τελευταίες, περιφερειακές εκλογές, με τον κ. Νίκα να κατηγορεί τον κ. Τατούλη για "αλαζονεία", λόγω του ότι ο τελευταίος, κατά τον κ. Περιφερειάρχη, απέδωσε την ήττα τους στις παρεμβάσεις του σημερινού Πρωθυπουργού.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η όλη αντιπαράθεση- η οποία προκάλεσε ειρωνικά σχόλια από άλλους Περιφερειακούς Συμβουλους- ξεκίνησε από την εισηγήτρια του θέματος εκ μέρους της "Νέας Πελοποννήσου", κ. Νικολάκου, η οποία αναφέρθηκε σε "σύστημα απευθείας αναθέσεων Νίκα" και κατηγόρησε την Κυβέρνηση πως έχει αφαιρέσει κάθε δυνατότητα σοβαρής συζήτησης επί του θέματος των αναμορφώσεων των προϋπολογισμών, καθώς το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν έχει, ουσιαστικά, αποφασιστική αρμοδιότητα.

Η ουσιαστικότερη τοποθέτηση ήταν, θα λέγαμε αυτή του κ. Δέδε, ο οποίος "αναρωτήθηκε" εάν "εξυπηρετεί" την κυβερνησιμότητα πρόβλεψη του νόμου που υποχρεώνει κάθε Δημοτική και Περιφερειακή παράταξη να καταθέσει "πλήρη ψηφοδέλτια" μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Επιπρόσθετα, ο κ. Δέδες κατηγόρησε την Περιφερεικαή Αρχή και, κατ' επέκταση την Κυβέρνηση, πως "συνεχίζει κι εντείνει το παραμύθι των απευθείας αναθέσεων, λόγω, δήθεν, covid", εξυπηρετώντας ένα νεο-πελατειακό σύστημα, με σκοπό την "άλωση" και της Αυτοδιοίκησης.

Τέλος, να σημειώσουμε πως ο εκπρόσωπος της "Λαϊκής Συσπείρωσης" , κ. Γόντικας, μεταξύ άλλων, κάλεσε όποιον έχει "τσίπα", να ενισχύσει τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.