Επικαιροτητα

Σε διημερίδα για τη μεταλιγνιτική εποχή ο Χρ. Λαμπρόπουλος

Φωτογραφία: ppel.gov.gr

Στην Κοζάνη βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος και για το θέμα της Δίκαιης Μετάβασης Μεγαλόπολης. 

Στη διημερίδα με θέμα "Περιφέρειες με έντονο ανθρακικό αποτύπωμα στη μετάβαση – Ξεδιπλώνοντας τις προκλήσεις στις διαρθρωτικές αλλαγές", η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη το διήμερο 5 και 6 Οκτωβρίου, εκπροσώπησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος, αρμόδιος Διοικητικών, Οικονομικών, Οργανωτικών, Εκπαιδευτικών Θεμάτων και Δίκαιης Μετάβασης Μεγαλόπολης.

Η διημερίδα διοργανώθηκε από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το ICLEI European Secretariat GmbH της Γερμανίας στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon.

Στην πρώτη αυτή εκδήλωση, με τη συμμετοχή 40 εταίρων του έργου και ενδιαφερόμενων από τις περιοχές που θα μεταβούν στην μεταλιγνιτική εποχή -όπως είναι και η περιοχή της Μεγαλόπολης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου-, δόθηκε, όπως σημείωσε ο κ. Λαμπρόπουλος, η δυνατότητα με διαδραστικό τρόπο να συζητηθούν και να καθοριστούν οι προτεραιότητες σε αυτές τις περιοχές, να καταγραφούν διάφορα ζητήματα που αντιμετωπίζει η κάθε περιοχή και να γίνει ανταλλαγή απόψεων για τις καλύτερες δυνατές λύσεις, ώστε να υπάρξει πραγματικά δίκαιη μετάβαση προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Ο Χρ. Λαμπρόπουλος, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην διημερίδα, είχε την ευκαιρία, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας, να συναντηθεί και να συζητήσει εκτενώς για τα θέματα της δίκαιης μετάβασης -εκτός από τους ξένους εταίρους- και με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη, καθώς και τον  αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Τσιούμαρη, αρμόδιο για τα θέματα της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.