Επικαιροτητα

Αρκαδία: Παράπονα Νίκα για καθυστερήσεις σε έργα του ΕΣΠΑ

Φωτογραφία: ppel.gov.gr

Αρχικά, υπέγραψε συμβάσεις για τέσσερα έργα ύψους 1 εκατ. ευρώ και ακολούθως "έβαλε γκάζια"! 

Συμβάσεις έργων για την Π.Ε. Αρκαδίας, συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, χθες Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Συγκεκριμένα, ο Π. Νίκας υπέγραψε εργολαβικά συμφωνητικά για: 

α) το προϋπολογισμού 700.000 ευρώ έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας με την κατασκευή συρματοκιβωτίων στα πρανή του ποταμού Ξερίλα στις περιοχές ΤΚ Βελιγοστής και Κοτσιρίδι του Δήμου Μεγαλόπολης, 

β) το προϋπολογισμού 150.000 ευρώ έργο της προμήθειας ειδών οδοσήμανσης για το επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο της Αρκαδίας, 

γ) το προϋπολογισμού 50.000 ευρώ έργο της συντήρησης της οδού Σέρβου – Αράπηδες – Κοκκινόραχη του Δήμου Γορτυνίας, 

δ) το προϋπολογισμού 35.000 ευρώ έργο της περίφραξης και διαμόρφωσης χώρου θεάτρου στην ΤΚ Γέφυρας του Δήμου Μεγαλόπολης και ε) το προϋπολογισμού 70.000 ευρώ έργο της κατασκευής νέας γέφυρας στην πυρόπληκτη περιοχή Πατσουριά στον Δήμο Γορτυνίας.

Ο κ. Νίκας, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Περιφέρειας, κατά τη διάρκεια της υπογραφής των συμβάσεων, η οποία έγινε παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Αρκαδίας Μανώλη Σκαντζού και Διοικητικών, Οικονομικών, Οργανωτικών, Εκπαιδευτικών Θεμάτων και Δίκαιης Μετάβασης Μεγαλόπολης Χρήστου Λαμπρόπουλου, ζήτησε από τους εργολάβους τα έργα να υλοποιηθούν στο χρόνο που ορίζουν οι συμβάσεις, γιατί γενικότερα υπάρχουν καθυστερήσεις κυρίως σε έργα του ΕΣΠΑ και ελλοχεύει ο κίνδυνος απένταξης αρκετών εξ αυτών.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.