Επικαιροτητα

"Καλάθι του νοικοκυριού": Ψηφίστηκε η "διορθωτική" τροπολογία

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Τι αναφέρεται στην τροπολογία που "έφερε" ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων προς ψήφιση στη Βουλή

Διασφάλιση της επάρκειας και της επαρκούς σήμανσης των προϊόντων που συμμετέχουν στο παρατηρητήριο τιμών προϊόντων «Καλάθι του νοικοκυριού» - Προσθήκη παρ. 2 α στο άρθρο 87 του ν. 4986/2022

Στο άρθρο 87 του ν. 4986/2022 (Α' 204), προστίθεται παρ. 2α ως εξής:

2α. Οι υπόχρεοι της παρ. 1 τοποθετούν ευκρινές ειδικό σήμα στον χώρο πώλησης (ράφι) των προϊόντων που συμμετέχουν στο «καλάθι του νοικοκυριού», καθώς και ευκρινή κατάλογο των προϊόντων που συνθέτουν το «καλάθι του νοικοκυριού» σε εμφανές σημείο στην είσοδο του καταστήματος, που συμπεριλαμβάνει τις τιμές στις οποίες προσφέρονται τα προϊόντα.

Επιπρόσθετα, οι υπόχρεοι της παρ. 1 διασφαλίζουν ότι τα προϊόντα που συμμετέχουν στο «καλάθι του νοικοκυριού» βρίσκονται στα καταστήματά τους σε επάρκεια και διατίθενται απρόσκοπτα στο καταναλωτικό κοινό. Για κάθε παράβαση της παρούσας επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους από χίλια (1.000) έως πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ σύμφωνα με την απόφαση της παρ. 6.

Τι είπε ο κ. Γεωργιάδης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής

Ο κ. Υπουργός ανακοίνωσε πως κάθε Τετάρτη θα βρίσκεται σε κατάστημα της "αλυσίδας" εκείνης εκ των σουπερμάρκετ που θα έχει τα φθηνότερα προϊόντα, ευχόμενος να βρίσκεται κάθε εβδομάδα και σε άλλη "αλυσίδα", ενώ, σχετικά με τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί "επικοινωνιακού σόου", δήλωσε:

"Τα αποτελέσματα από το καλάθι του νοικοκυριού είναι μετρήσιμα. Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα με κατηγορείτε για τηλεοπτικό σόου, το τελικό αποτέλεσμα του καλαθιού μετριέται μόνο σε ένα μέρος, στην τιμή στο ράφι. Αν η τιμή στο ράφι πέφτει, το αν εγώ κάνω σόου ή αν πάω να τραγουδήσω στο σούπερ μάρκετ ή αν πάω να κάνω push ups στο σούπερ μάρκετ, αν πάω να βάψω έναν τοίχο στο σούπερ μάρκετ, είναι αδιάφορο στον καταναλωτή. Τον καταναλωτή τον ενδιαφέρει αν θα μπορέσει να πάρει τα προϊόντα που θέλει σε φθηνότερη τιμή."

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.