Επικαιροτητα

Νίκας: Οι "νέοι στις καφετέριες" φταίνε που δεν έχουμε εργατικά χέρια

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Πρώτη τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στη συνεδρίαση της 15ης Νοεμβρίου 2022

Ο κ. Νίκας, σε θέμα σχετικά με τις αιτήσεις επιχειρήσεων της Λακωνίας για την παροχή άδειας διαμονής και εργασίας σε άτομα από τρίτες χώρες, υποστήριξε πως αυτές θα πρέπει να δοθούν και να μην υπάρχει "χρονοτριβή"- όσον αφορά την επόμενη σεζόν, πλέον..- εκ μέρους των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ωστόσο, ταυτόχρονα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αναφέροντας εμπειρίες από τη δική του παιδική ηλικία, στηλίτευσε την απροθυμία των νέων Ελλήνων, όσον αφορά τις εργασίες που άπτονται του πρωτογενή τομέα, ενώ υποστήριξε, επίσης, πως οι Έλληνες θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη νοοτροπία της "επιστασίας" και να επιστρέψουν σε παραδοσιακές πρακτικές συλλογής προϊόντων, για παράδειγμα. 

Μαίναλο και Ανεμογεννήτριες

Επερώτηση-πρόταση της κ. Δημητρακοπούλου αφορούσε απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, η οποία, παρά τις αρνητικές αποφάσεις τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης όσο και του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πελοποννήσου, έδωσε το "πράσινο φως" σε εταιρεία που προτίθεται να κατασκευάσει αιολικό πάρκο σε περιοχή του Μαινάλου. 

Ο κ. Νίκας συμφώνησε με την κ. Δημητρακοπούλου, τονίζοντας πως είναι ιδιαίτερα αρνητικά εξέλιξη πως έχει "παγώσει" ο, λεγόμενος, χωροταξικός σχεδιασμός που αφορά την κατασκευή αιολικών πάρκων σ' ολόκληρη τη χωρα.

Ο κ. Τατούλης, από την πλευρά του, ζήτησε, μεταξύ άλλων, να συζητηθεί, διεξοδικά, το θέμα στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, υποστηρίζοντας πως δεν έχει, ουσιαστικά, νόημα ν' "απευθυνθεί" ο κ. Νίκας για το θέμα στον ίδιο τον Πρωθυπουργό- πρόταση η οποία είχε τεθεί νωρίτερα από την κ. Δημητρακοπούλου.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.