Επικαιροτητα

"Είναι τρελοκομείο εδώ μέσα.."

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Αντίδραση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Νίκα, απέναντι στην, κατ' αυτόν, "κωλλυσιεργεία" από Συμβούλους της Αντιπολίτευσης, σχετικά με την πρόοδο της συζήτησης.

Μάλιστα, καθώς είχαν προσκληθεί εκπρόσωποι της  εταιρείας ΔΕΠΑ, θέμα της οποίας (EASTMED) είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο κ. Νίκας ζήτησε και από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου, κ. Μαλτέζο, να επισπεύσει τη διαδικασία.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η συζήτηση περί EASTMED αφορά τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την κατασκευή του παραπάνω αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου- και υδρογόνου-, καθώς το έργο βρίσκεται στην "πρώτη του φάση", ουσιαστικά στην πρώτη επαφή της εταιρείας με τις τοπικές κοινωνίες. Ο αγωγός, έργο που υποστηρίζεται από 3 χώρες και πιθανώς 4, θα είναι, εφόσον υλοποιηθεί, ένα έργο προϋπολογισμού 5,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα καλυφθούν από το σχετικό, ιδιωτικό επενδυτικό ενδιαφέρον αλλά και κρατικά κεφάλαια. "Είμαστε εδώ για ν' ακούσουμε και να ικανοποιήσουμε τα δίκαια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών", δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος της ΔΕΠΑ στην αποψινή συνεδρίαση του Περιφερειακού. 

Υπήρξε και αναφορά στην έκθεση "Πελοπόννησος EXPO", που ξεκινά αύριο, 16 Νοεμβρίου 2022, στην Αργολίδα, σχετικά με το κόστος του περιπτέρου της Περιφέρειας αλλά και, κυρίως, με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την ανάθεση. Το θέμα έθιξε η κ. Νικολάκου, με τον κ. Περιφερειάρχη ν' απαντά πως όλα γίνονται απολύτως σύννομα. 

Σε κάθε περίπτωση, η παράταξη του κ. Τατούλη "προκάλεσε" την Περιφερειακή Αρχή να γίνει έλεγχος σχετικά με τον τρόπο που η πρώην  Περιφερειακή Αρχή προχωρούσε σε αναθέσεις έργων στον τομέα του τουρισμού, των δημοσίων σχέσεων κλπ.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.