Επικαιροτητα

Εφτασαν μέχρι τον υπουργό οι καστανοπαραγωγοί του Πάρνωνα

Η συζήτηση για τα προβλήματα που υπάρχουν στη διάθεση του κάστανου το αντικείμενό της συνάντησής τους με τον Γ. Γεωργαντά.

Παρόντες στη συνάντηση οι βουλευτές Κώστας Βλάσης και Θανάσης Δαβάκης, από Αρκαδία και Λακωνία, αντίστοιχα, και ο αντιδήμαρχος αγροτικής ανάπτυξης, αλιείας και εμπορίου, του δήμου Βόρειας Κυνουρίας, Παναγιώτης Καμπουρολιάς.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Βλάσης σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα: υπήρξε συζήτηση για το εισόδημα των παραγωγών του Πάρνωνα, που πλήττεται απ’ την δυσκολία πώλησης του κάστανου, ενώ εξετάστηκε και το ζήτημα της ζημιάς που έχουν τα κάστανα, λόγω των ασθενειών.

Υπήρξε αναζήτηση λύσης, μέσω του προγράμματος De Minimis, ενώ δεν έλλειψε και η συζήτηση για την καταπολέμηση της φαιάς σήψης που αντιμετωπίζουν τα δένδρα.

Αναζητήθηκε λύση του εν λόγω προβλήματος, μέσω της έγκρισης και της αδειοδότησης, κατάλληλων φυτοφαρμάκων.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.