Επικαιροτητα

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Έργα σε Γορτυνία και Μεγαλόπολη

Φωτογραφία: ppel.gov.gr

Τις σχετικές συμβάσεις υπέγραψε σήμερα, 17 Νοεμβρίου 2022, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Νίκας.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε το μεσημέρι σήμερα, Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, στη Μεγαλόπολη, το συμφωνητικό με τον ανάδοχο του με προϋπολογισμό 819.000 ευρώ έργου ανάπλασης των πλατειών ΟΕΚ στη Μεγαλόπολη και στο Ψαθί.

Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΤΑΠ ΤοΚ, τον ειδικό αναπτυξιακό οργανισμό της Αρκαδίας, υλοποιείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο σχετικής προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Μεγαλόπολης.

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας -που συνοδευόταν από τους αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Μανώλη Σκαντζό και Διοίκησης και Οικονομικών Χρήστο Λαμπρόπουλο- γνωστοποίησε στον δήμαρχο Μεγαλόπολης Θανάση Χριστογιαννόπουλο ότι θα διατεθεί από την Περιφέρεια πίστωση 1,2 εκατομμυρίων ευρώ στον δήμο για την εσωτερική του οδοποιία.

Επιπρόσθετα, σήμερα υπεγράφη και προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και του Δήμου Γορτυνίας.

Η εν λόγω σύμβαση αφορά στην εκτέλεση από την Περιφέρεια έργων για την βελτίωση της βατότητας του οδικού δικτύου στην πυρόπληκτη περιοχή της νοτιοδυτικής Γορτυνίας, με συνολικό προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ και από πιστώσεις του ΤΑΠ ΤοΚ.

Τα έργα που περιλαμβάνονται στη σύμβαση αφορούν στους δρόμους α) Λιοδώρα – Αγιονέρι 1,8 χιλιόμετρα (ανακατασκευή και νέα ασφαλτόστρωση οδοστρώματος, βελτίωση σήμανσης), β) Λώτης – Πυρρή 3,6 χιλιόμετρα (ασφαλτόστρωση και σήμανση) και γ) Χώρα – Δωδεκάμετρο, στη συμβολή με την εθνική οδό Τρίπολης – Πύργου, με παρεμβάσεις σε συνολικά 11 τμήματα συνολικού μήκους 2,6 χιλιομέτρων (βελτίωση και ανακατασκευή του οδοστρώματος, αναβάθμιση της σήμανσης).

(Δ.Τ.)

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.